Microsoft je u jednom momentu planirao da kupi Nintendo

0
65
microsoft-je-u-jednom-momentu-planirao-da-kupi-nintendo

Kada je razmatrao kako da proširi svoje globalno poslovanje, Microsoft i njegov odbor direktora su ozbiljno razmatrali mogućnost kupovine japanske kompanije Nintendo.

U email korespondenciji iz 2020. godine između šefa Xboxa Phil Spencera i Microsoftovog komercijalnog direktora marketinga Takeshi Numotoa, ideja je bila razmatrana, pri čemu je Spencer nazvao Nintendo “glavnim sredstvom” za kompaniju.

Spencer je rekao da je razgovarao sa rukovodećim timom Nintenda o budućoj “čvršćoj saradnji”. Međutim, priznao je da se Nintendo nalazi na mestu gde kompanija ne mora da pravi velike poslove poput preuzimanja jer se “nalazi na velikoj gomili novca”.

Dodao je da je bivši član odbora direktora Microsofta nastavio da kupuje akcije Nintenda i da će se zalagati za više od Nintendovih akcija koje bi mogle stvoriti buduće prilike za Microsoft da se uključi.

“Bez tog katalizatora, ne vidim ugao za blisko vreme uzajamno prihvatljivog spajanja Nintenda i MSa i ne mislim da bi neprijateljska akcija bila dobar potez, tako da igramo dugoročnu igru”, rekao je Spencer.

Pored Nintenda, Microsoft je takođe bio zainteresovan za potencijalnu kupovinu Valve-a. Međutim, o tome nije bilo rasprave u email-ovima.

Ovo je bombastičan dan u Microsoftu sa poverljivim emailovima prikazanim iza zatvorenih vrata tokom suđenja kompanije protiv FTC-a koji su slučajno postali dostupni online. Pored razgovora o želji za kupovinom Nintenda, planovi za novi kontroler, sledeću Xbox konzolu i obnovljeni Xbox Series X su svi procureli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More