Microsoft i Nvidia rade na tome da Xbox pretvore u PC RTX 4080 zver

0
30
microsoft-i-nvidia-rade-na-tome-da-xbox-pretvore-u-pc-rtx-4080-zver

Microsoft se odrekao plana da pretvori bilo koji televizor u Xbox sa svojim jeftinim streaming boxom za cloud gaming. Novi plan, čini se, ide ka tome da se Xbox pretvori u moćan gaming PC. Prema novim procuriranjima, Microsoft i Nvidia sada zajedno rade na tome da GeForce Now uslugu prenesu na Xbox konzole, što bi korisnicima omogućilo da pretvore svoje konzole u “zveri” sa RTX 4080 snagom.

GeForce Now već nudi bolje opcije od Microsoftove Xbox Cloud Gaming usluge. Dok je Xbox Cloud Gaming baziran na hardveru Xbox Series X, GeForce Now ima opcije kao što su GeForce Now Priority i GeForce Now Ultimate, koje omogućavaju pristup snažnijim serverima sa RTX tehnologijom. Pretplatnici na GeForce Now Ultimate mogu da streamuju igre do 120FPS na podržanim uređajima, u rezoluciji do 4K, dok je Xbox Cloud Gaming u ovom trenutku limitiran na niže rezolucije i brzine promene slika.

Prema leakeru ‘eXtas1stv’, integracija GeForce Now na Xbox se testira, stavljajući novu opciju na neke liste igara u Xbox Store pod nazivom “igraj sa GeForce Now”. Ovo je slično načinu na koji Xbox Store rukuje drugim opcijama pretplate, kao što su EA Play, Ubisoft Connect i Game Pass, dodajući novo dugme pored igara u prodavnici pored tradicionalnog dugmeta “kupi”. Za sada, opcija GeForce Now se čini da se pojavljuje samo u japanskom Xbox Store.

Microsoft i Nvidia još nisu ništa zvanično objavili, ali s obzirom na to da su Microsoft i Nvidia prošle godine sklopili partnerstvo kako bi sve PC Game Pass naslove prebacili na GeForce Now, čini se da se ova ideja već izvesno vreme razvija u pozadini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More