Microsoft i Nintendo potpisali 10-godišnji ugovor za Call of Duty igre na Nintendo konzolama

0
51
microsoft-i-nintendo-potpisali-10-godisnji-ugovor-za-call-of-duty-igre-na-nintendo-konzolama

Kako je Call of Duty postao centralna tačka za regulatore koji istražuju Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, kompanija je odlučila da stavi sve svoje adute na sto, obećavajući da će zadržati seriju na više platformi i čak slati desetogodišnje ugovore sa kompanijama Sony, Nintendo, pa čak i Valve kako bi se osiguralo da igre ostanu dostupne na uređajima koji nisu Xbox. Dok se činilo da su Valve i Sony prosledili ugovor, Nintendo je potpisao.

Majkrosoftov Bred Smit otkrio je danas da su Nintendo i Microsoft sada potpisali „obavezujući 10-godišnji zakonski ugovor da se Call of Duty dovede Nintendo igračima istog dana kada i Xbox“. Dogovor označava ogromnu prekretnicu, jer je Call of Duty istorijski preskakao Nintendo konzole, posebno tokom poslednje decenije.

Dok citat objavljen kao slika na Twitteru navodi Call of Duty, Smitov tvit jednostavno kaže „Xbox igre“, što ukazuje da je možda Microsoft voljan da više svojih franšiza donese na više platformi.

Naravno, ovaj ugovor zavisi od odobrenja Microsoft-ove kupovine Activision Blizzarda. Trenutno ne postoje Call of Duty studiji koji rade na Nintendo platformama, tako da ako dogovor propadne, malo je verovatno da će Activision sam nastaviti ovim putem.

We’ve now signed a binding 10-year contract to bring Xbox games to Nintendo’s gamers. This is just part of our commitment to bring Xbox games and Activision titles like Call of Duty to more players on more platforms. pic.twitter.com/JmO0hzw1BO

— Brad Smith (@BradSmi) February 21, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More