Microsoft greškom ponudio Windows 11 nadogradnju korisnicima koji nemaju odgovarajući računar

0
43
microsoft-greskom-ponudio-windows-11-nadogradnju-korisnicima-koji-nemaju-odgovarajuci-racunar

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Microsoft je brzo rešio ovaj propust. Međutim, ovaj problem još jednom naglašava stalnu frustraciju korisnika sa operativnim sistemom.

PCPress.rs Image

Koji računari mogu da pokrenu Windows 11?

Windows 10 je greškom podstakao neke korisnike da nadograde operativni sistem na Windows 11, uprkos činjenici da njihovi računari nisu ispunjavali minimalne zahteve za instalaciju. Jedan od korisnika je na Twitter-u primetio grešku. Windows 10 je prikazao obaveštenje preko celog ekrana da nije moguće instaliranje softvera na sistem koji ima samo 2GB RAM-a.

Microsoft je priznao da postoje problemi. Kompanija je saopštila: “Neki hardverski nekompatabilni uređaji sa operativnim sistemima Windows 10 i Windows 11 (version 21H2) nudili su pogrešnu nadogradnju na Windows 11. „Ovi uređaji nisu ispunili minimalne uslove za pokretanje Windows-a 11. Uređaji koji su imali ovaj problem nisu mogli da završe proces instalacije nadogradnje.“ Microsoft navodi da je rešio problem istog dana kada je otkriven.

Windows 11 free upgrade being offered to unsupported Windows 10 devices/VMs?

Screenshots from a Windows 10 22H2 VM that does not meet the Windows 11 system requirements, big ones being TPM (none) and RAM (2 GB) pic.twitter.com/VNNswgMLiC

— PhantomOcean3💙💛 (@PhantomOfEarth) februar 23, 2023

Ovo nije prvi put da je Microsoft greškom podstakao neke korisnike Windows-a 10 da urade nadogradnju na Windows 11. Prošle godine, stotine beta testera Windows Insider-a, uspeli su da instaliraju operativni sistem, iako njihovi računari nisu ispunjavali minimalne uslove. Ovi incidenti naglašavaju stalnu frustraciju sa Windows-om 11. Pre instaliranja najnovijeg operativnog sistema, Microsoft zahteva da računar poseduje (TPM) modul. Kada je Microsoft prvi put otkrio taj zahtev, došlo je do zabune oko toga koji računari mogu da pokreću Windows 11.

Izvor: Engadget

eFakture


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.