Microsoft gasi AltspaceVR 10. marta

0
67
microsoft-gasi-altspacevr-10.-marta

Top50 Glas publike


Microsoft gasi AltspaceVR 10. marta

Microsoft sužava svoje metaverzalne ambicije. Kompanija je objavila da će ugasiti AltspaceVR, platformu društvene virtuelne stvarnosti koju je kompanija kupila 2017. godine, 10. marta 2023. Microsoft je odluku pripisao želji da se fokusira na Mesh, platformu mešovite realnosti koju je kompanija najavila 2021.

Microsoft gasi AltspaceVR 10. marta

Microsoft se fokusira na Microsoft Mesh projekat

Lansiranje Microsoft Mesh-a, nove platforme za povezivanje i saradnju, omogućiće proširenje radnih mesta širom sveta. Microsoft u kratkoročnom periodu fokusira svoje VR napore na iskustva na radnom mestu, učeći od svojih ranih kupaca i partnera pružajući osnovu koja omogućava sigurnost, poverenje i usklađenost. Kompanija se nada da će se platforma proširiti na iskustvo potrošača.

Vesti o gašenju dolaze nakon što je Microsoft potvrdio da će otpustiti 10.000 zaposlenih do kraja marta. Prema Windows Central-u, Microsoft planira da otpusti ceo AltspaceVR tim kao deo reorganizacije. Kompanija je takođe smanjila broj zaposlenih u svom HoloLens timu. Tokom prošle godine, odeljenje je videlo odlazak bivšeg šefa Alex Kipman-a, koji je napustio Microsoft u junu zbog optužbi za seksualno nedolično ponašanje. U 2022., Microsoft je takođe navodno odustao od planova koje je imao za novi HoloLens uređaj.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.