Microsoft dozvoljava aplikacije nezavisnih proizvođača u svojoj Windows prodavnici

0
208

Microsoft kaže da će uskoro dozvoliti da se aplikacije drugih proizvođača, uključujući one iz Amazona i Epic Games, nađu putem Windows prodavnice.

PCPress.rs Image

Epic Games i Amazon će biti prvi

Kao i svaka druga aplikacija, piše Microsoft u postu koji najavljuje nove mere, aplikacije drugih proizvođača će imati stranicu sa detaljima o proizvodu koja se može pronaći putem pretraživanja ili pregledanja – tako da je korisnici mogu lako pronaći i instalirati uz isto poverenje kao i svaku drugu aplikaciju u Microsoft Store-u u sistemu Windows. Amazon i Epic Games će biti prvi koji će imati koristi od ovog poteza koji će u početku biti implementiran u Microsoft Store za novi izgled za Windows 11, pre nego što se probije do Windows 10.

Odluka Microsofta da otvori svoju prodavnicu za aplikacije nezavisnih proizvođača prati sličan potez kompanije Epic Games ranije ove godine, kada je najavila da će itch.io biti dostupan preko sopstvene prodavnice – najava koja je, gotovo sigurno ne slučajno, objavljena u isto vreme kada je na sudu raspravljano protiv Applea monopola. Budući da se Epic sprema da uloži žalbu nakon što je izgubio sve pravne izazove, osim jednog, svakako je zanimljiv trenutak za Microsoft – koji je prethodno pružio podršku tužbi Epic -a – da javno implementira otvorenije politike izloga. Nadajmo se da ćemo uskoro videti i druge prodavnice osim Epic-a i Amazona koje će iskoristiti ove nove mogućnosti.

Izvor: Eurogamer

The post Microsoft dozvoljava aplikacije nezavisnih proizvođača u svojoj Windows prodavnici first appeared on PC Press.Original Article