Microsoft donosi podršku za najnoviji USB standard u Windows operativni sistem

0
79
microsoft-donosi-podrsku-za-najnoviji-usb-standard-u-windows-operativni-sistem

Summary

Microsoft je najavio da će dodati podršku za najnoviji USB standard, USB4 Gen 4, u svoj operativni sistem. Ova podrška omogućava brzine prenosa do 80Gbps na kompatibilnom hardveru. USB4 specifikacije su objavljene od strane USB Implementers Foruma još 2019. godine, […]

Microsoft donosi podršku za najnoviji USB standard u Windows operativni sistem

Microsoft je najavio da će dodati podršku za najnoviji USB standard, USB4 Gen 4, u svoj operativni sistem. Ova podrška omogućava brzine prenosa do 80Gbps na kompatibilnom hardveru. USB4 specifikacije su objavljene od strane USB Implementers Foruma još 2019. godine, a Microsoft je sada zvanično dodao podršku za USB4 u Windows 11 verziji 21H2.

Nove generacije USB konekcija očekuju se u prvim potrošačkim proizvodima, a Microsoft želi da osigura da njihov operativni sistem bude spreman za ovu tehnologiju. Međutim, korisnicima će biti potreban najnoviji hardver koji podržava USB4 kako bi iskoristili sve prednosti ove konekcije.

Prema izvorima iz Microsofta, USB4 2.0 sa brzinama od 80Gpbs biće podržan na odabranim uređajima sa Intelovim 14. generacijom mobilnih procesora. Novi Razer Blade 18 će biti jedan od prvih Windows laptopova koji će imati podršku za USB4 2.0.

Pored dodavanja podrške za USB4, Windows 11 build 23615 takođe ima mogućnost pokretanja Copilot funkcije prilikom paljenja Windowsa. Ova funkcija se eksperimentiše u podešavanjima sa više monitora, veličine 27 inča ili veće, i minimalnom rezolucijom od 1920 piksela.

Microsoft nastavlja da uvodi nove funkcionalnosti u svoj operativni sistem kako bi pružio bolje iskustvo korisnicima i podržao najnovije tehnologije.

FAQ:

1. Koje su prednosti USB4 Gen 4 standarda?

USB4 Gen 4 standard omogućava brze brzine prenosa podataka do 80Gbps na kompatibilnom hardveru, što obezbeđuje efikasniji i brži prenos podataka.

2. Koja verzija Windowsa ima podršku za USB4?

Podrška za USB4 je dodata u prvobitnoj verziji Windows 11 (verzija 21H2).

3. Koje uređaje možemo očekivati s USB4 podrškom?

Očekuje se da će nova generacija potrošačkih proizvoda, uključujući laptopove kao što je novi Razer Blade 18, imati podršku za USB4.

Read More