Microsoft dao pojašnjenje nakon izjave da Game Pass smanjuje prodaju igara

0
53
microsoft-dao-pojasnjenje-nakon-izjave-da-game-pass-smanjuje-prodaju-igara

Dokumenti iz istrage CMA o spajanju Microsoft-Activision-a su već neko vreme objavljeni i u njima je mnogo zanimljivih detalja. Nedavno, red u jednom od dokumenata pokazuje da Microsoft potvrđuje da naslovi na Game Pass gube neotkriveni procenat prodaje dok su na usluzi. Međutim, Microsoft je izdao dodatno saopštenje kako bi to razjasnio.

Zvuči prilično očigledno da bi igre na Game Pass-u doživele pad u prodaji, ali razlog zašto je ovaj citat postao tako velika stvar je činjenica da se još 2018. godine Microsoft hvalio da su naslovi poput Forza Horizon 4 zabeležili povećanu prodaju nakon lansiranja na Game Pass.

U izjavi poslatoj Eurogameru, Microsoft je pojasnio citat, rekavši: „Fokusirani smo na to da pomognemo kreatorima igara svih razmera da maksimiziraju ukupnu finansijsku vrednost koju dobijaju kroz Game Pass. Svaka igra je jedinstvena, tako da blisko sarađujemo sa kreatorima kako bismo napravili prilagođeni program koji će odražavati ono što im je potrebno, osigurati im finansijsku nadoknadu za učešće u usluzi i omogućiti prostor za kreativnost i inovacije. Kao rezultat toga, broj developera zainteresovanih za rad sa Game Pass nastavlja da raste.”

Iako se u dokumentu navodi da se redigovani procenat prodaje gubi prilikom lansiranja novog naslova na Game Pass, on ne uključuje nikakve podatke o povećanoj prodaji DLC dodataka ili mikrotransakcijama, što je oblast koju su brojne igre iskoristile da poboljšaju prihode, uključujući i Microsoftove Forza Horizon igre, koje nudi DLC pakete za one koji igraju igru preko Game Pass-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More