Microsoft dao još bolju ponudu za Call of Duty na Playstation platformi

0
54
microsoft-dao-jos-bolju-ponudu-za-call-of-duty-na-playstation-platformi

Poslednjih dana i nedelja videli smo povećan fokus na reakciju oko Microsoftove želje da kupi izdavačkog giganta Activision Blizzard. Kako bi pomogao da transakcija prođe, Microsoft je ranije tvrdio da će zadržati Call of Duty na PlaiStation-u narednih 10 godina. Sada su navodno dodatno zaslađivali dogovor.

Kako je izvestio Bloomberg, Microsoft je navodno ponudio da dozvoli PlayStation-u da uključi Call of Duty u svoju pretplatničku uslugu (PlayStation Plus), što znači da bi pristup COD-u na PlayStation-u bio lakši nego ikada.

Jedan strah u vezi sa akvizicijom Activision Blizzard-a je da bi Microsoft učinio Call of Duty na PS5 nepoželjnim zbog toga što je teoretski uključen kao deo Xbox Game Pass-a besplatno. U takvom slučaju, mogućnost da Sony stavi najnoviji COD prvi dan na PS Plus Extra, na primer, sigurno bi pomogla u neravnoteži.

Vredi napomenuti da su i Sony i Microsoft odbili da komentarišu ovaj dogovor, tako da ćemo jednostavno morati da sačekamo i vidimo šta će dve strane reći kada budu odlučile da sledeće govore. Biće posebno zanimljivo videti da li bi takav dogovor zadovoljio Sonijevu želju da vidi da akvizicija ne uspe. Saznaćemo na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More