Microsoft će zadržati Call of Duty na Playstation konzolama

0
73

Nakon regulatorne drame nad akvizicijom Activision Blizzarda, Microsoft je pokušao da svoje planove učini malo jasnijim, potvrđujući da će Call of Duty i dalje biti multiplatformska igra. Iako neki sumnjaju koliko je to tačno, Microsoft nastavlja da ponavlja ovu izjavu.

U nedavnom intervjuu za podkast Same Brain, šef Xbox-a, Fil Spenser, se još jednom dotakao teme Call of Duty-a, ali ovog puta, Spenser je izneo Microsoftov stav što je moguće jasnije, rekavši: „sve dok postoji jedan jedini PlayStation, naša namera je da nastavimo da šaljemo Call of Duty na PlayStation.

Spenser je ovo takođe uporedio sa Microsoftovim pristupom Minecraft-u. Mnogi od nas su već uspostavili tu vezu. Kada je Microsoft kupio Minecraft 2014. godine, kompanija je zadržala multiplatformsku igru i proširila je i na spin-off igre. S obzirom da je Minecraft tako masovno popularna igra, nije imalo smisla pokušavati sve gurnuti na Xbox ili PC. Microsoft će slično tretirati Call of Duty, tako da ne bismo očekivali da ćemo ikada videti verziju Call of Duty-a samo za Xbox.

Naravno, sve ovo zavisi od toga da li će Microsoft dobiti odobrenje za kupovinu Activision Blizzarda. Obzirom na stanje u kojem je kompanija bila pre nego što je Microsoft ponudio otkup, bio bih zabrinut za budućnost Activision Blizzarda ako bi posao propao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Microsoft će zadržati Call of Duty na Playstation konzolama appeared first on PLAY!.

Original Article