Microsoft će u julu iz Windows-a 10 potpuno ukloniti Adobe Flash

0
55

Nadogradnja „Update for Removal of Adobe Flash Player“, koja će u potpunosti ukloniti Flash kao komponentu OS-a, postaće obavezna u julu. Nadogradnja na Windows 10 verziju 21H1, koja će biti dostupna ovog meseca, takođe će ukloniti pomenuti softver. Takođe, nadogradnja koja uklanja Adobe Flash će biti dostupna i za starije operativne sisteme kao što su Windows 8.1, Windows Server 2012 i Windows Embedded 8 Standard. Microsoft već uklanja podršku za Flash iz svog browsera Microsoft Edge nadogradnjom koju su mnogi korisnici preuzeli i automatski instalirali, a sada uklanja i Flash koji je došao s Windowsom. Na stranici za podršku je navedeno da neće biti uklonjena verzija Adobe Flash Playera koja je ručno instalirana putem drugog izvora. Kraj Flasha se najavljuje godinama, a veći browseri su okončali podršku 2016. godine. Internet Archive sada nudi backup za hiljade starih Flash igara i animacija u pokušaju da sačuva važan deo istorije interneta.

Adobe Flash 01Nadogradnja „Update for Removal of Adobe Flash Player“, koja će u potpunosti ukloniti Flash kao komponentu OS-a, postaće obavezna u julu. Nadogradnja na Windows 10 verziju 21H1, koja će biti dostupna ovog meseca, takođe će ukloniti pomenuti softver.

Takođe, nadogradnja koja uklanja Adobe Flash će biti dostupna i za starije operativne sisteme kao što su Windows 8.1, Windows Server 2012 i Windows Embedded 8 Standard.

Microsoft već uklanja podršku za Flash iz svog browsera Microsoft Edge nadogradnjom koju su mnogi korisnici preuzeli i automatski instalirali, a sada uklanja i Flash koji je došao sa Windowsom. Na stranici za podršku je navedeno da neće biti uklonjena verzija Adobe Flash Playera koja je ručno instalirana putem drugog izvora.

Adobe Flash 02

Kraj Flasha se najavljuje godinama, a veći browseri su okončali podršku 2016. godine. Internet Archive sada nudi backup za hiljade starih Flash igara i animacija u pokušaju da sačuva važan deo istorije interneta.

Microsoft će u julu iz Windows-a 10 potpuno ukloniti Adobe Flash was last modified: 6 maja, 2021 by Nemanja Ristic

The post Microsoft će u julu iz Windows-a 10 potpuno ukloniti Adobe Flash appeared first on ITNetwork.

Original Article