Microsoft će pauzirati opcione Windows 10 Update-ove od maja 2020.

Zbog toga što sve više ljudi radi od kuće, imperativ je da Microsoft-ovi proizvodi budu što je moguće pouzdaniji. Zbog toga je div iz Redmonda odlučio da omogući korisnicima da ažuriranja operativnog sistema mogu da odgode.

Makar kada su u pitanju ona unapređenja koja ne utiču na rad sistema kod korisnika, ali im omogućuju veću kontrolu nad onim što će i kada biti unapređeno na njihovom uređaju. Microsoft je najavio da će ovakva odluka stupiti na snagu od maja.

Starting in May 2020, we are pausing all optional non-security releases (C and D updates) for all supported versions of Windows client and server products to prioritize security and keep customers protected and productive. More information here: https://t.co/G5NcWtIiEQ.

— Windows Update (@WindowsUpdate) March 24, 2020

Iz Microsoft-a navode da im je prioritet trenutno bezbednost uređaja, i s tim u vezi fokusiraju se na security update-e. U svakom slučaju, dobro je imati izbor i za svaki slučaj, ne prihvatiti svaku promenu sistema u vreme pandemije kada, ako Vam se nešto pokvari, teže ćete naći nekog da Vam pomogne.

Izvor: thurrott

Original Article