Metro Exodus beleži odličnu prodaju na Steamu

0
24

Jedna od najvećih kontroverzi koja je obeležila početak prošle godine je svakako bila objava da će Metro Exodus na PC-u biti Epic Games Store ekskluziva i da će se na Steamu pojaviti tek godinu dana kasnije.

Ova objava je naljutila mnoge pošto se desila svega par nedelja pred planirani datum izlaska, zbog čega su mnogi prognozirali neuspeh igre. Prošlog vikenda je Metro Exodus nakon jednogodišnje ekskluzivnosti stigao na Steam, gde beleži odličnu prodaju.

Kompanija, vlasnik, izdavača THQ Nordic i Deep Silver, Embracer Group, je sada objavila da se igra na Steam prodaje odlično i pored odlaganja, gde je otkriveno da je igra do sada već prodata u preko 200,000 kopija.

Ovo su odlični rezultati, koje ponekada ne mogu da ostvare ni igre sa premijernim pojavljivanjem. Odličnu prodaju je svakako pomogao skandal sa Epic Games Store, ali i sniženje od 40% u odnosu na strandardnu cenu.

Metro Exodus na Steamu beleži dobar uspeh i kod publike, pošto je preko 86% ostavljenih recenzija pozitivno.

Sa druge strane, Epic Games nikada nije objavio broj prodatih primeraka na svojoj platformi, ali je u jednom momentu objavljeno da je Exodus imao 2,5 puta bolji start nego Last Light na Steamu.

The post Metro Exodus beleži odličnu prodaju na Steamu appeared first on PLAY!.

Original Article