Metal Gear serijal prodat u preko 60 miliona primeraka

0
61
metal-gear-serijal-prodat-u-preko-60-miliona-primeraka

Prošle nedelje je Konami otkrio da je legendarna Metal Gear franšiza premašila 60 miliona prodaja tokom svog životnog ciklusa od kada je prvi put lansirana u julu 1987. godine. Ova brojka je otkrivena kao deo korporativnog dokumenta za ažuriranje koji je sažeo sve vodeće franšize Konamija, uključujući eFootball (ranije Pro Evolution Soccer), za koji se navodi da je prodao 700 miliona primeraka od 1995. godine.

Metal Gear je, bez sumnje, jedna od najvećih igračkih franšiza svih vremena, sa sedamnaest naslova na sedam generacija kućnih konzola. Bio je na nekoj vrsti pauze od kada je 2018. godine Metal Gear Survive objavljen sa slabim prijemom, ali u izradi je remake jednog od najpopularnijih izdanja serijala koji će verovatno ponovo postati bestseler.

Od narativa do bizarne hronologije i od nezaboravnih likova do intenzivnog gejmpleja, Metal Gear je zaista izvanredna franšiza. To što je ovaj serijal prodat u preko 60 miliona primeraka od kada je prvi put predstavljen pre 36 godina. Zaista ogromna brojka, čak i ako ne dolazi blizu prodajnim brojkama nekih od najpopularnijih igara na svetu.

Sada svet gleda ka predstojećem izlasku Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. To je potpuni remake Metal Gear Solid 3: Snake Eater-a, naslova iz ere PS2 koji se često smatra najboljom igrom u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More