Meta vidi Apple Vision Pro hedset kao ključnu promenu na tržištu VR tehnologije

0
82
meta-vidi-apple-vision-pro-hedset-kao-kljucnu-promenu-na-trzistu-vr-tehnologije

Summary

Meta, nekada poznata kao Facebook, izražava optimizam u vezi sa nadolazećim lansiranjem Apple Vision Pro hedseta. Iako je kompanija uložila ogromna sredstva u razvoj vlastitih VR uređaja, oni i dalje čine manji deo ukupnih prihoda, dok koncept metaverzuma ostaje neuhvatljiv […]

Meta vidi Apple Vision Pro hedset kao ključnu promenu na tržištu VR tehnologije

Meta, nekada poznata kao Facebook, izražava optimizam u vezi sa nadolazećim lansiranjem Apple Vision Pro hedseta. Iako je kompanija uložila ogromna sredstva u razvoj vlastitih VR uređaja, oni i dalje čine manji deo ukupnih prihoda, dok koncept metaverzuma ostaje neuhvatljiv za većinu potrošača. Međutim, Meta vidi priliku da Apple-ovo prisustvo na tržištu potvrdi vrednost njihovih ulaganja u AR/VR tehnologiju i privuče veći broj korisnika.

Prema izvorima Wall Street Journala, zaposleni u Meta vide Quest kao glavnu alternativu Apple-ovom proizvodu, slično ulozi koju Android igra u svetu pametnih telefona. Novi softver koji će biti dostupan za Quest najavljuje dolazak novih aplikacija, što bi trebalo da privuče veći broj korisnika. Takođe, Meta nudi svoje Quest hedsete po nižoj ceni od Apple Vision Pro hedseta, što ih čini pristupačnijom alternativom.

Izvršni direktori u Meta su takođe inspirisani Apple-ovim konceptom „prostornog računarstva“, koji kombinuje virtuelne slike sa stvarnim okruženjem. Ovo je jedinstven pristup Apple-a koji je privukao pažnju Meta, ali se čini da Apple konsekventno izbegava da koristi termin „metaverzum“.

Lansiranje Apple Vision Pro hedseta zakazano je za februar 2023. godine, a Meta se nada da će ovo predstavljanje revitalizovati tržište VR hedseta i privući veću pažnju korisnika. Iako postoje razlike između Meta i Apple-a u pogledu vizije metaverzuma, oboje imaju isti cilj – da pruže korisnicima neverovatno iskustvo virtuelne stvarnosti.

FAQ:

1. Šta je Meta?

Meta je kompanija koja je ranije poznata kao Facebook. Sada se fokusiraju na razvoj VR i AR tehnologije.

2. Šta je Apple Vision Pro hedset?

Apple Vision Pro hedset je VR uređaj koji će biti lansiran u februaru 2023. godine.

3. Zašto Meta izražava optimizam u vezi sa lansiranjem Apple Vision Pro hedseta?

Meta vidi lansiranje Apple Vision Pro hedseta kao mogućnost da se potvrdi vrednost njihovih ulaganja u AR/VR tehnologiju i privuče veći broj korisnika.

4. Koja je alternativa Apple Vision Pro hedsetu prema zaposlenima u Meta?

Zaposleni u Meta vide Quest kao glavnu alternativu Apple-ovom proizvodu.

5. Šta je Quest?

Quest je VR hedset koji je razvio Meta i nudi ga po nižoj ceni od Apple Vision Pro hedseta.

6. Koja je sličnost između Meta i Apple-a u vezi sa „prostornim računarstvom“?

Izvršni direktori u Meta su inspirisani Apple-ovim konceptom „prostornog računarstva“, koji kombinuje virtuelne slike sa stvarnim okruženjem.

7. Kada je zakazano lansiranje Apple Vision Pro hedseta?

Lansiranje Apple Vision Pro hedseta je zakazano za februar 2023. godine.

Srodni linkovi:

Apple

Oculus Quest 2

Read More