Meta tužila vođe Facebook i Instagram fišing kampanje

0
137

Meta je podnela tužbu sudu u Kaliforniji, kako bi prekinula fišing kampanju usmerenu prema korisnicima Facebook-a, Instagrama, Messenger-a i WhatsApp-a. U tužbi se tvrdi da je grupa hakera otvorila 39.000 web lokacija koje oponašaju strane za logovanje na poznate mreže i servise.

PCPress.rs Image

Fišing kampanja datira počela u martu

Na lažnim stranicama za logovanje na mreže, ljudi su zamoljeni da unesu svoje podatke. Napadači su koristili uslugu prenosa, kako bi zaštitili svoju infrastrukturu od otkrivanja. Preusmeravali su internet saobraćaj na strane za fišing, čime su sakrivali identitete provajdera online hostinga i lokacije fišing sajtova.

Fejsbuk je od marta 2021. godine, kada se ova kampanja pojavila, pokušavao da blokira i prijavi slučajeve zloupotrebe zajednici hostinga i bezbednosti, registratoru domena, privacy/proxy servisima i drugima.

Fejsbuk često podnosi tužbe protiv zloupotreba usmerenim prema njegovim korisnicima, kao i drugim vidovima zloupotrebe platforme. Jedna od takvih tužbi datira od marta 2020. godine. Registrator imena domena “Namecheap”, sa Whoisguard proxy uslugom, optužen je zbog registrovanja imena domena koji ima za cilj da obmane ljude, pretvarajući se da je povezan sa Facebook aplikacijom.

Izvor: bleepingcomputer

The post Meta tužila vođe Facebook i Instagram fišing kampanje first appeared on PC Press.Original Article