Meta se suočava sa kritikama u Kanadi zbog blokiranja vesti na Facebooku usled šumskih požara

0
50
meta-se-suocava-sa-kritikama-u-kanadi-zbog-blokiranja-vesti-na-facebooku-usled-sumskih-pozara

Meta je 1. avgusta počela da blokira distribuciju linkova vesti i članaka na Facebooku i Instagramu.

PCPress.rs Image

Meta je optužena da je ugrozila živote blokiranjem linkova za vesti u Kanadi u ključnom trenutku kada je na hiljade ljudi napustilo svoje domove i očajnički traže informacije o požarima koje su se nekada delile na Facebooku. Situacija je opasna izjavila je Kelsi Vort nakon što je morala da napusti jedan od gradova kojima je naređeno da se evakuišu sa severozapadne teritorije na kojoj napreduju požari.

Ona je opisala stanja kroz koja prolaze stanovnici koji moraju da se evakuišu i koji „bezumno teško“ pronalaze poverljive informacije o požarima koji bukte širom pojasa u blizini Arktika i drugih delova Kanade.

Meta je 1. avgusta počela da blokira distribuciju linkova za vesti i članke na svojim platformama kao odgovor na nedavni zakon koji zahteva da digitalni giganti plaćaju izdavačima za sadržaj vesti. Kompanija je bila u virtuelnom obračunu oko zakona koji je donet u junu i stupa na snagu sledeće godine.

Kanadski premijer je ove nedelje napao Metu, rekavši da je „nezamislivo da kompanija poput Facebooka odluči da stavi korporativni profit ispred bezbednosti i da obustavi inforimisanje Kanađana o stvarima kao što su požari“. Zanimljivo je da Kanada nije reagovala na sličan scenario samo između Mete i Australije.

Izvor: gadgets360.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.