Meta – prave pametne AR naočare krajem 2024. godine

0
59
meta-–-prave-pametne-ar-naocare-krajem-2024.-godine

Dugo se pričalo da Meta radi na paru pametnih naočara sa proširenom stvarnošću – i moguće je da bismo ih konačno mogli videti kasnije ove godine. 

PCPress.rs Image

Pozivajući se na neimenovane Meta izvore, izveštaj Business Insider-a tvrdi da kompanija planira da demonstrira par pravih AR pametnih naočara kasnije ove jeseni na Meta Connect-u. Naočare, interno nazvane „Orion“, su poseban proizvod od nedavno lansiranih Ray-Ban Meta Smart Glasses i njegovih Meta Quest slušalica. Bivši proizvod, iako sadrži neke beta multimodalne audio AI funkcije i kameru, nema nikakve vizuelne AR elemente.

U međuvremenu, Meta Quest slušalice se prvenstveno koriste za VR igre i pregršt iskustava mešovite stvarnosti. Navodno, ono što ove Orion naočare čini „pravim“ AR uređajima jeste činjenica da bi trebalo da budu tehnološki naprednije sa vizuelnim elementom – još ne znamo mnogo više. Izveštaj sugeriše da postoji veliki unutrašnji pritisak na Meta da ima visokokvalitetni demo i da neki insajderi kompanije eksperimentišu sa naprednim prototipovima. 

Ipak, čini se da Orion naočare još nisu spremne za udarni termin. Business Insider kaže da čak i ako se naočare demonstriraju na Meta Connect-u, one neće biti dostupne javnosti. Alex Heath iz Verge-a je prošle godine izvestio da je 2024. bila kada kompanija planira „interno“ lansiranje naočara, sa javnom puštanjem u javnost za 2027. Pre toga, verovatnije je da ćemo videti treću generaciju Ray-Ban-a pametne naočare 2025. koje dolaze sa „neuralnim interfejsom“ kao ulaznim uređajem. 

Svaki demo bi verovatno bio sredstvo za podsticanje apetita javnosti za ono što dolazi.  Jedan od razloga zašto se čini da Ray-Ban Meta Smart naočare rade dobro je činjenica da su u poznatom faktoru forme i da ispunjavaju određene niše, poput kreiranja sadržaja, iznenađujuće dobro. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.