Meta objavila open source alat za borbu protiv terorizma

0
57
meta-objavila-open-source-alat-za-borbu-protiv-terorizma

Top50


PCPress.rs Image

Meta je rekla da je prošle godine potrošila 5 milijardi dolara na globalnu bezbednost i da zapošljava stotine ljudi posvećenih antiterorističkom radu. Nema svaka kompanija takve resurse, ali Meta je podelila novi alat otvorenog koda koji može pomoći u borbi protiv eksploatacije dece, terorističke propagande i drugih vrsta uvredljivog sadržaja.

Meta objavila open source alat za borbu protiv terorizma

Meta se udružila sa drugim IT gigantima u borbi protiv ekstremizma

Alat se zove Hasher-Matcher-Actioner (HMA) i zasniva se na prethodnom softveru kompanije za podudaranje slika i video zapisa koji je takođe objavila pre tri godine. HMA može da sačuva web sajtove bez neprijatnog sadržaja uz pomoć svojih korisnika koji označavaju slike i video zapise koji krše pravila i zakone. Kompanije mogu da koriste alat za kreiranje i pokretanje sopstvenih baza podataka, ali takođe mogu da koriste postojeće hesh baze podataka kako bi se uverile da imaju sve pokriveno.

Meta je podelio alat pre nego što je preuzela predsedavanje odbora Globalnog internet foruma za borbu protiv terorizma. To je grupa koju je oformila sa Twitter-om, YouTube-om i Microsoft-om da bi se borila protiv ekstremizma na mreži još 2017. GIFCT vodi bazu podataka koju kompanije mogu da koriste sa HMA. Zainteresovani mogu da pogledaju alatku Hasher-Matcher-Actioner na GitHub-u.

Izvor: Engadget

eFakture


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.