Mesut Özil će biti izbačen iz kineske verzije PES 2020

0
22

Ovo postaje smešno i iritirajuće. Kineske vlasti u saradnji sa izdavačima igara u Kini (o da NetEase, tebe gledam) koriste svaku priliku da “zabibere čorbu” bilo kome sa zapada ko im stane na žulj.

Prokletsvo velikog i moćnog tržišta koje donosi mnogo para izgleda daje za pravo Kinezima da bukvalno rade šta žele. To će na svojoj koži osetiti i proslavljeni nemački fudbalski reprezentatitvac Mesut Özil.

On je naime u jednom svom tweetu kritikovao odnos kineske vlade prema Ujgurskoj nacionalnoj manjini (pripadnici Turskog naroda) u Kini. Kritika koja je bacila svetlo na “radničke kampove” sa minimumom ljudskog dostojanstva očigledno je dirnula u živac autoritarnu vlast. A onda na scenu stupa “produžena ruka zakona” NetEase i zahteva izbacivanje Özila iz kineske verzije PES 2020 igre.

Dokle će ići bahatost i bezobrazluk na Istoku ne znamo, kao što ne znamo ni da li će Mesut Özil ostati i u “zapadnoj” verziji PES 2020? Bilo kako bilo, ove stvari samo štete industriji igara i nadamo se da će se gospoda iz kineske vlasti dozvati pameti.

The post Mesut Özil će biti izbačen iz kineske verzije PES 2020 appeared first on PLAY!.

Original Article