McLaren se pridružuje Formuli E

0
85

Sa svakom novom sezonom utrke Formula E natjecanja sve su uzbudljivije, bogatije i brže, a brojni najbolji vozači iz Formula 1 natjecanja sve više prelaze u električne bolide. Pored toga postoji i sve veći interes sponzora, ali i poznatih proizvođača automobila i F1 timova da se uključe u ovo natjecanje.

Najnovija službena objava dolazi iz tima McLaren Racing, koji je objavio da će se uključiti u natjecanja devete sezone Formule E koje će se održavati iduće godine.

Kako bi čim lakše odradio tranziciju na električne bolide McLaren se sprema kupiti Mercedes-EQ Formula E tim, odnosno ekipu aktualnog prvaka u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji za koji vozi Nyck de Vries koji mu je donio dvostruku krunu u 2021. godini.

"McLaren Racing se uvijek nastoji natjecati s najboljima i biti na vrhu tehnologije, pružajući našim fanovima i partnerima i nove načine uzbuđenja, zabave i inspiracije", izjavio je CEO McLaren Racinga Zak Brown.

Za sada još nije poznato koji će vozači voziti za McLaren u Formuli E, no za očekivati je da će nastojati zadržati Nycka de Vriesa, dok će morati pronaći drugog vozača jer je Stoffel Vandoorne za iduću sezonu već potpisao ugovor za tim DS Penske.

Osim McLarena, Formula E će iduće godine biti bogatija i za tim Maseratija koji će nastupati u partnerstvu s ROKiT Venturi Racingom.

Original Article