Masovni otkazi! Microsoft otpustio preko 10.000 zaposlenih, Bethesda i Xbox nisu pošteđeni

0
36
masovni-otkazi!-microsoft-otpustio-preko-10.000-zaposlenih,-bethesda-i-xbox-nisu-postedjeni

Kriza u svetu nije zaobišla ni gejming ni tehnološku industriju, pa su se tako glasine o masovnim otkazima u gigantu Microsoft pokazale kao tačne. Takođe, potvrđeno je da su masovna otpuštanja Microsofta uticala na njegove odeljenja za video igre i na Xbox-u i na Bethesda.

Microsoft je u sredu potvrdio planove za otpuštanje oko 4,5% radne snage američkog tehnološkog giganta od 220.000 ljudi (oko 10.000 ljudi).

Smanjenje dolazi godinu dana nakon što je Microsoft najavio svoju nameru da kupi Activision Blizzard za oko 69 milijardi dolara.

Prema Bloombergu, pogođeni su Bethesda Game Studios, kao i 343 Industries, kompanija koja stoji iza Halo Infinite iz 2021. godine. Pored toga, Microsoftov HoloLens i neke inženjerske divizije takođe su navodno deo ovih “rezova”.

Drugi izveštaj od strane Lords of Gaming tvrdi da je 343 pretrpeo „značajan“ broj otkaza širom studija, koji su navodno najteži prema „pojedincima koji rade na strani studija za jednog igrača“. Novinar Džejson Šrajer je potvrdio ovu tvrdnju, navodeći da je nekoliko zaposlenih navelo da je studio „teško pogođen“.

Kotaku takođe tvrdi da su otpušteni brojni developeri u The Coalition, kanadskom studiju iz Vankuvera koji je formirao Microsoft za razvoj serije Gears of War.

Neki bivši zaposleni već su objavili na društvenim mrežama kako bi potvrdili da su pušteni.

Ovo je zaista masovno otpuštanje, iako je svega 4-5% radne snage giganta iz Redmonta. 10 hiljada zaposlenih odjednom je veliki udarac, kako za njih, tako i za one koji su ostali da rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More