Masovna otpuštanja u Amazonu, Twitch ostaje bez 400 radnika

0
74
masovna-otpustanja-u-amazonu,-twitch-ostaje-bez-400-radnika

Izvršni direktor kompanije Amazon Endi Džesi najavio je za početak nedelje u poruci zaposlenima da će tehnološki gigant otpustiti dodatnih 9.000 zaposlenih nakon što je već otpustio 18.000 ove godine.

Time je ukupan broj otpuštanja u Amazonu dostigao 27.000 zaposlenih. Džesi je rekao da glavna odeljenja koja će doživeti otpuštanja uključuju AWS, PXT, marketing odeljenje i Twitch.

Twitch je potvrdio planove da će smanjiti svoju radnu snagu, pokazujući da, čak ni naizgled procvatu, sajt za striming nije imun na smanjenja koja su zahvatila tehnološku industriju u poslednjih šest meseci.

Otpuštanja će uticati na 400 zaposlenih u kompaniji i okarakterisana su kao nastojanje da se dugoročno poboljša izgled poslovanja Twitch-a. Smanjenje je deo planova Twitch matične kompanije Amazon da otpusti 9.000 radnika u svim odeljenjima, uključujući AWS Cloud i ostale gore navedene ogranke.

Iako je Twitch još uvek platforma u usponu, kako u smislu svoje zajednice tako i njenog ogromnog kulturološkog uticaja, kompanija se verovatno borila da se uporedi sa svojim ranim pandemijskim maksimumima – poznata priča koju vidimo kako se odvija širom tehnološke industrije.

Svim zaposlenima koji se otpuštaju obećavaju se otpremnine, prelazne beneficije zdravstvenog osiguranja i eksterna podrška pri zapošljavanju.

Ovo je još jedna mera smanjenja troškova za Amazon, koji je u decembru prijavio prihod od 149,2 milijarde dolara nakon što je prekinuo svoj dobrotvorni program i stavio na pauzu izgradnju svog drugog sjedišta.

pic.twitter.com/kBWGJVqFzj

— Emmett Shear (@eshear) March 16, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More