Marvel’s Spider-Man: Turf Wars

Jedna od najboljih igara ove godine, „Marvel’s Spider-Man“, dobija svoj drugi DLC ove sedmice sa „The City That Never Sleeps: Turf Wars“. Nastavljajući tamo gde je prvi DLC stao, Black Cat je nestala i pretpostavlja se da je mrtva, a Hammerhead ima nameru da preuzme celu kriminalnu porodicu Maggia ubivši njenh pet donova. On je nabavio ogromnu zalihu robe od Sable Internationala, uključujući i nove transporte za tunele, pa je sada na Spider-Manu i Captain Yuri Watanabeu da zaustave ovaj masivni rat bandi i preuzimanje teritorije.

Kao i kod prvog DLC-a, „Turf Wars“ dodaje tri nova odela (bez dodatnih moći, samo kozmetički), nove Crimes, nove Bases i nove Challenges. Naravno, tu je i očigledna boss borba sa Hammerheadom. Ono što nas je odmah pogodilo u vezi ovog DLC-a bila je težina borbi. Nešto se odnosilo na to što smo zarđali jer nismo igrali igru u poslednjih mesec dana, ali je kompanija Insomniac pojačala težinu u nekim od priča, a posebno u Base susretima (i u manjoj meri i sa Crimes). Priča počinje time što je Hammerhead naizgled okupirao stari, napušteni sanatorijum u Harlemu. Spider-Man se baca usred borbe koja, pred sam kraj, uvodi novi tip neprijatelja: oklopljenog jetpack lika. Ovaj tip neprijatelja je težak zbog toga što je u vazduhu (iako obično leti nisko), ima štit, može brzo da se kreće, a crveni trag koji ostavlja iza sebe može onemogućiti vaše gadgete na nekoliko sekundi (veliki problem u sredini Wave 5 tokom Base borbe). Brzo izbegavanje ovih likova je važno, ali smo otkrili da je Electric Web može takođe biti od velike pomoći. Takođe smo nadogradili svoj Concussive gadget koristeći poene zarađene u prvom DLC-u.

Bez želje da vam pokvarimo igru otkrivanjem detalja, kombinovani napad na sanatorijum od strane Spider-Mana, Watanabea i oficira koji su se borili sa njom je loše prošao. Hammerhead je stvari učinio ličnim, i upravo u okviru ovog DLC-a da zaista vidimo pomak u odnosu između Spider-Man-a i Watanabea, a njen lik se razvija više nego što je to bio slučaj tokom glavne igre ili prvog DLC-a (čiji mali deo je bila). Rano u igri, otključaćete crno i srebrno MK II odelo, a četiri Hammerhead Fronts (nove Bases) se takođe otključavaju. Moramo priznati da su se ove Bases do sada pokazale kao najteži sadržaj igre – daleko gore čak i od najteže Sable Base na primer. Chaingunnersi iz prvog DLC-a, novi oklopljeni jetpack likovi, snajperi, rakete navođene toplotom, momci sa palicama za omamljivanje, momci sa narandžastim bičevima, Sable vozila, svi su tu, a njihova kombinacija povremeno čini stvari nenormalnim. Mislimo da smo to spomenuli u svom pregledu osnovne igre ili možda u prvom DLC-u, ali nesposobnost da se dodeli više Spidey gadgeta je loša. Bilo bi idealno, na primer, ako bismo mogli da pritisnemo L1 i još jedno dugme za brzo dodeljivanje više gadžeta (jedan po tasteru). Trenutno, možete samo brzo prebacivati između poslednja dva gadžeta i koristiti radijalni točkić da biste se prebacili na druge, ali za nas ovo nije tako glatko ili idealno kao kada biste mogli samo brzo da dodelite više gadžeta.

Ubrzo nakon što otključate Bases, Screwball se vraća sa još šest Challenges koji uvode novi element prikrivenosti u obliku pokretnih senzora (koji vizuelno pokrivaju određeni ugao). Oni su delovali neinspirativno i nisu učinili mnogo da pomognu našem interesovanju da ponovo uskočimo u njene budalaštine, koje su dosadne (po dizajnu) i jednako dementne kao i uvek. Kao i kod prvog DLC, nismo ih smatrali zanimljivim kao kada je Taskmaster radio Challenges. Takođe je otključano još dvadeset Crimes, koji su veoma slični onima koje smo već igrali ranije. Iskreno, između težine Bases i rastućeg ponavljanja igre, radije smo dovršavali Story misije umesto sporednih misija ovog puta, što je upravo suprotno od toga kako smo pristupili glavnoj igri i prvom DLC-u. Kada završite sve, dobićete sva tri odela, naime, onaj koji je gore naveden, manga inspirisan, i novi Iron Spider koji izgleda prilično sjajno, i verovatno nam je u top 10 odela.

U poređenju sa prvim DLC-om, „Turf Wars“ je mnogo više fokusiran na borbu. Sve u svemu, nije nam se dopao onoliko koliko i prvi DLC, ne zato što borba nije zabavna, ali je sve postalo prilično repetitivno i zamorno. Ipak, sumnjamo da će treći deo, koji stiže sledećeg meseca, postići bolju ravnotežu u celini, jer kompletira luk priče u „The City That Never Sleeps“.

Marvel’s Spider-Man: Turf Wars was last modified: mart 10th, 2019 by ITN Team

The post Marvel’s Spider-Man: Turf Wars appeared first on ITNetwork.

Original Article