Marvel’s Avengers

0
638

Ako išta, Marvel-ovi Avengers-i postali su žrtva sopstvenog marketinškog ciklusa. Postavlјeni ispod Games kao Service baner, plen za mlevenje, ponovlјive misije, nagrade, dnevni i nedelјni zadaci i mikrotransakcije, sve su deo ovog superherojskog poduhvata. Međutim, to je i mnogo više od toga. Crystal Dynamics se klonio prikazivanja njegove najnovije kampanje za jednog igrača pre lansiranja i to je prava šteta. To je daleko najbolјa stvar o Marvel-ovim Avengers-ima.

Da, marketing pre izdavanja možda nije bio jasan, ali ono što je kalifornijski studio odlučio da uradi nakon Rise of the Tomb Raider zaista sadrži kampanju vođenu narativom. Ne morate da se udružujete sa drugim online igračima, ne treba da ulažete dodatni novac preko početne cene od 60 dolara i ne treba da dirinčete da biste dobili bolјu opremu da biste priču videli do kraja. Ovo je tradicionalno iskustvo koje vam omogućava da u potpunosti ignorišete njegovo online izdvajanje dok se odjavna špica ne pokrene.

A zvezda emisije je Kamala Khan. Možda je to priča o Avengers-ima, ali gospođa Marvel je glavna junakinja. Nakon što je superherojska radna grupa koncipirana za razorni napad na San Francisko, Inhuman pakistanskog porekla preuzima na sebe da ponovo sastavi Avengers-e i odnese borbu u AIM – korporaciju koja je profitirala od pada Marvel-ovog većeg od života likova. Khan veruje da je pronašla dokaz koji dokazuje da Avengers-i nisu bili saučesnici u uništavanju SF-a i neće se zaustaviti ni pred čim kako bi ga dobili u prave ruke.

Sledi 15-satna kampanja kaskanja, prepuna vrsta akcije, scenografija i napasti koje biste očekivali od bilo kog tipičnog Marvel-ovog filma. Hulk, Iron Man, Black Widow, Thor i Captain America (naravno da nije mrtav) svi imaju svoj trenutak u centru pažnje, ali narativ nastavlјa da se vraća Kamala Khan-u. Uprkos previše zgodnih slučajnosti, lik koji se odmah dopada postaje pokretačka snaga gotovo svake radnje u priči i između njih visokih oktanskih borbi. Slično kao i na njenom debiju u stripu, gospođa Marvel se zalaže za glavnu ulogu i nikada se ne osvrće unazad. Ona je apsolutni trijumf superheroja.

AvengersJoš bolјe, na brodu se nalazi zvezdana ekipa glumaca koji podržavaju pridošlicu. Troy Baker je na mestu kada bilo koji od likova koje glumi zvuči baš poput njega, ali dobro obavlјa njegov posao ispunjavajući glupu ulogu Bruce Banner-a. Nolan North u međuvremenu hvata duhovitu, zaglavlјenu ličnost Tony Stark-a do detalja.

I mada su ove ličnosti možda razlog što ste od samog početka bili na brodu sa Marvel-ovim Avengers-ima, borba će vas naterati da se vratite po još. Svaki od šest likova igra se različito, a zajedno sa tri različita stabla veština za svakog, možete da ih prilagodite da ispunjavaju razne različite uloge. Svi pokrivaju osnovne lagane, teške i rangirane napade da bi se ovo brzo pretvorilo u tuču iz trećeg lica, ali teško da će se dogoditi bilo kakvo mešanje tastera. Komboi mogu da se naređaju u trenutku, uklanjanje većine neprijatelјa ostavlјa mrtvima, a sposobnosti podrške i oštećenja ostavlјaju pustoš razaranja.

Ovde može da se istražite zaista dubok set mehanike – kako na površinskom nivou u potrazi za brzom akcijom, tako i u mogućnosti da personalizujete građu vašeg izabranog superheroja. To je nikada neće da pobedi Leviathan Axe iz God of War, ali postoji izraziti nivo zadovolјstva koji se dobija iz bacanja Captain America štita i gledanja kako se odbija između neprijatelјa, praveći štetu kako ide. U punom pokretu, izuzetno je za gledanje.

AvengersMeđutim, ono što bi moglo da bude još impresivnije je da je Crystal Dynamics zaista uspeo da učini da se šest superheroja oseća i igra drugačije jedan od drugog. Iron Man može da se digne u nebesa i zavlada zastrašivanjem odozgo sa Repulsors-om, Black Widow je tihi atentator sa Veil of Shadows sposobnošću koji nju i sve u blizini čini nevidlјivim, a Hulk igra klasičnu ulogu tenka. Kamala Khan, Thor i Captain America, svi se osećaju kao da se uklapaju negde između ove tri krajnosti, ali ima dovolјno nijansi da se osigura da svi ne igraju isto.

Međutim, raznolikost neprijatelјa nije na nivou. Snage AIM-a uglavnom se sastoje od robota kojima nedostaje pamet da učine mnogo više nego što trče ka vašim moćnim pesnicama i susretnu se sa njihovom prevremenom smrću. Neki su opremlјeni štitovima, dok drugi njihovu nadu u sigurnost polažu u jet pack-ove, ali njihovi napadi ostaju gotovo isti. To može da učini da se borba oseća pomalo bezumno, oslanjajući se na igrača da donese malo kreativnosti. Čak su i boss borbe malobrojne. Oni koji su tamo posebno impresivni, posebno u poslednjih nekoliko sati kampanje. Međutim, s obzirom na to da je strip univerzum Crystal Dynamics nadohvat ruke, iznenađujuće je videti tako malo njegovih zlikovaca ostvarenih u formi video igara.

Izvan tuče, Marvel-ovi Avengers-i čak kanališu i prethodne napore programera pomoću delova koji ne bi izgledali neumesno u reboot-ovanoj Tomb Raider franšizi. Naći ćete velike skokove kao Kamala Khan, trčanjem zidom kao Captain America i ubistvenim odelom Iron Man-a u overdrive da s2 pobedi tajmer tokom igre. Ovi trenuci su dobrodošli predah od borbe, uprkos tome koliko to može da bude prijatno.

AvengersA onda se odjavna špica kotrlјa. Ovo je tačka u kojoj će mnogi igrači izgubiti interesovanje za Marvel-ove Avengers-e, ali čak i oni koji traže zamenu za Destiny 2 možda neće pronaći ono što traže. Sadržaj završne igre nedostaje van svake sumnje pri lansiranju, jednostavno rečeno. Otvori se nekoliko novih lanaca misija, neki čak i sa njihovim jedinstvenim među scenama, osim što oni jednostavno služe da pojačaju činjenicu da ćete u osnovi ponavlјati sadržaj od sada.

Klonovi prethodnih boss borbi služe kao svakodnevni zadaci, War Zone misije koriste potpuno iste enterijere i okruženja iz glavnih zadataka, a cilјevi postaju stabilniji nego ikada ranije. Čak se i otvoreniji nivoi sa neobaveznim zadacima koje treba dovršiti iznova i iznova recikliraju. Dolazi do tačke kada vas misije više puta šalјu na potpuno isto mesto, ali pokušajte da je potpuno prikrijete kao drugu lokaciju, uprkos ponovnom korišćenju sredstava i okruženja.

Sad, ovo nije ništa novo za ove vrste iskustava – Destiny je to učinila, a takođe i The Division u određenoj meri. Međutim, nikada to nije bilo tako očigledno. Lišeni pripovedačkih uloga i angažovanog dijaloga, igranje Marvel-ovih Avengers-a oslanja se na njegovu borbu toliko da započinjete da vidite kako puca pod pritiskom. Koliko god te borbe bile dobre, igri će biti potrebno još nešto ako se nada da zadrži bazu igrača nekoliko meseci nakon lansiranja. Čini se da je svet prešao sa ponavlјanja istih nivoa iznova i iznova za neznatnu statističku nadogradnju vašeg karaktera.

Spominjemo statistiku jer plen koji pokupite apsolutno ne utiče na izgled vašeg izabranog superheroja. To je zbunjujuća odluka jer uklanja sistem plena bilo koje kreativnosti, umesto toga ograničavajući ga na manje pojačavajuće predmete sa kojima dolazi. Kao takvo, opremanja novog egzotičnog komada potpuno je uzbudlјivo jer tvrdi da utiče na ono što je ispod haube, a ne na nalepnicu vidlјivo lјudskom oku.

LogoNema ništa čak ni izdaleka blizu Destiny-inog Gjallahorn trenutka, a jedini načini na koje možete da otklјučate nove omote zavise od sreće, dirinčenja i mikrotransakcija. Igra je ekvivalent Battle Pass-a koji besplatno deli odeću, ali ograničeni ste napretkom koji možete da postignete svakog dana. U međuvremenu, tržište unutar igre prodaje legendarne omote za otprilike 15 dolara po komadu. To je zaista skup predlog, ali na vama je da odlučite da li je to naročito nečuveno ili ne. Ono što možemo da kažemo je da kozmetičko prilagođavanje nije jedna od jačih strana naslova.

I tako se nalazimo u istoj poziciji u kojoj je ranije bilo toliko Games kako je Service bio pre završnici Marvel-ovih Avengers-a nedostaje pri lansiranju, ali uz obećanje dugoročne podrške, za godinu dana mogla bi da izgleda potpuno drugačije . Već je potvrđeno da su višestruki superheroji besplatni dodaci, a još više se očekuje nakon toga. Ne znamo kako će izgledati projekat Crystal Dynamics ovog puta sledeće godine, ali u trenutku kada se od vas traži da uložite 60 dolara, to ne ispunjava očekivanja.

Međutim, jedna stvar koju će programeri apsolutno morati da reše je šokantan framerate igre. Cilјa 30 sličica u sekundi, ali to retko postiže u borbenim scenarijima, jer ekran postaje prepun akcije, neprijatelјa i ostataka. Izgleda da PS4 Pro nije u stanju da prati ono što Marvel-ovi Avengersi iznose, prisilјavajući brzinu kadrova da zabrinjavajuće redovnog pada u tinejdžere. U svakom slučaju, predstojeća verzija PlayStation 5 bi trebalo da učini čuda za naslov.

To, međutim, ne opravdava obilnu količinu grešaka i kvarova prisutnih pri lansiranju. Od teških padova koji vas primoravaju da ponovo pokrenete igru do komičnih nedostataka koji vide Thor-a kako posvuda glitchUje dok pokušava da leti, ima puno toga. Neprijatelјi postaju suspendovani u vazduhu, nedelјni izazovi se zapravo ne resetuju, greška koja razbija igru uništava svako uživanje u HARM sobama, a neprijatni prelazi između igranja i među scena mogu da pokvae svako uranjanje. To definitivno nije najbolјe stanje za puštanje, to je sigurno.

Ispostavilo se da je najmanje reklamirani aspekt Marvel-ovih Avengers-a njegov najveći adut, i upravo je to ono što su hardcore fanovi najviše želeli. Priča i sve što dolazi s njom pravi je vrhunac, omogućavajući izuzetnoj Kamala Khan da preuzme vođstvo i ponese sa sobom zabavne borbene sisteme i zabavni parkour. Šokantni broj frejmova, zajedno sa greškama i propustima, trebalo bi popraviti u bliskoj budućnosti, ali to je ono što vas igra tera da radite nakon što se odjavna špica zavrti brzo postaje njen najveći pad. Marvel’s Avengers ima kampanju za jednog igrača koja temelјito uzbuđuje, iznenađuje i oduševlјava. Ono što sledi vraća je nazad na Zemlјu.

Dobro:

 • Odlična kampanja za jednog igrača
 • Kamala Khan
 • Duboki borbeni sistemi
 • Dobra količina raznolikosti karaktera
 • Uzbudlјive boss borbe
 • Zabavna glasovna gluma

Loše:

 • Loš sadržaj završne igre pri lansiranju
 • Nezanimlјiv plen
 • Reciklirani sadržaj i lokacije
 • Loša brzina kadrova
 • Previše grešaka i propusta
 • Skupe mikrotransakcije

Marvel’s Avengers was last modified: 15 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Marvel’s Avengers appeared first on ITNetwork.

Original Article