Marvel Realm of Champions

0
605

3v3 MOBA su danas tuce novčića, što zaista ne bi trebalo da bude iznenađenje kada vidite popularnost koju su League of Legends uživali tokom protekle decenije. Nјihov je veoma traženi poslovni model, pa će stavlјanje Marvel-ove licence na pojednostavlјenu verziju ove formule igranja sigurno doneti novac, zar ne?

Realm of Champions crpi inspiraciju iz Marvel-ovim Secret Wars priča i priča priču smeštenu na Battleworld, planeti kojom upravlјaju baroni koji se svi bore za prevlast. Ovi Baroni su alternativne svemirske verzije popularnih Marvel-ovih likova, svaki sa njegovom armijom šampiona koji vijore zastavu za njihovu kuću – pomalo liči na Game of Thrones, ali sa manje ubistava.

Prva kuća sa kojom ste se upoznali je House of Iron koju predvodi AI konstrukcija Tony Stark-a zvana Stark Prime. Šampion, iliti vi, ste gvozdeni legionar i morate da dobijate borbe u ime vašeg barona. Postoji još pet kuća na izbor – Spider-Guild na čelu sa Madame Web, Gamma Horde na čelu sa Skaar-om, Temple of Vishanti na čelu sa The Ancient One, Kingdom of Wakanda na čelu sa Queen Shuri i Piramid X na čelu sa Apocalipse.

Podrazumevano dobijate Iron Legionnaire i otklјučavate Hulk-a i Sorcerer Supreme dok igrate. Web Warrior, Black Panther i Storm su zaključani iza kupovine valute u igrama, na šta je do sada izgleda prilično lako naići – otklјučali smo dva od tri lika zaglavlјena iza tog zida nakon samo jednog dana igre.

Marvel Realm of ChampionsArena Conquest je mesto na kojem ćete polomti zube. Vi i još dva igrača idete međusobno sa još jednim timom od trojice u borbi za kontrolu. Cilј je da uništite protivničke timove B.O.D.O.K. (Baron Oracles Designed Only for Killing), a istovremeno zaštititi vaš. Međutim, nije jednostavan slučaj „požurite u krajnju zonu da bi se postigla pobeda“. Svaki B.O.D.O.K. ima neverovatno štetan odbrambeni sistem koji treba onemogućiti pre napada.

To se postiže zauzimanjem središnje zone i postajanje prekomerne napunjenjosti. Češće se svodi na slučaj ko može najbrže da ubije protivnički tim, ali to zavisi od toga koliko dobro lјudi igraju. U igrama u kojima su svi krenuli njihovim putem, taj tim uglavnom uvek gubi, dok tim koji se drži obično može da gansteriše neprijatelјske junake jednog po jednog da rastopi njihovo zdravlјe. To nisu baš inspirativne taktike.

Ponekad, ako imate sreće i protivnik ne obraća pažnju, možete da se prikadete hvatanje dok sede van centralnog kruga i bore se sa vašim prijatelјima. Međutim, to se ne događa često. Jednom kada je centar zauzet, neprijatelјski B.O.D.O.K. postaje ranjiv i vreme je da Hulk razbija!Marvel Realm of ChampionsIgre uopšte ne traju dugo, a mnogo toga je na mapi. Imate samo dva hodnika odakle se šampioni mreste i mali središnji krug u kojem se odvijaju borbe. Iako još uvek ima neke vibracije MOBA-e, uzeto je samo pregršt tradicionalnih elemenata iz tog žanra. Teme mapa su malo različite, ali zaista nedovolјne da biste primetili kada se borite. Bez stvarne taktičke igre, svi bi mogli da budu na istoj lokaciji, što je još jednom šteta.

Stvari se razlikuju u Stronghold modu gde tročlani timovi preuzimaju tri talasa AI neprijatelјa koji pokušavaju da unište jezgro koje treba da zaštitite, dok je treći i poslednji mod pri pokretanju Deathmatch, afera 2v2v2, videvši vaš (nadamo se dinamičan) dvojac pokušajte da pretvorite protivnike u kašu za bodove. Svaki mod vam donosi različite resurse za unapređenje i podešavanje vaših likova.

Označena kao RPG, ova igra ima sistem nivelisanja koji povećava snagu karaktera na više frontova. U prvom planu je sistem opreme koji će ujedno biti i glavni žreb igre. Svaki komad opreme ima ukupnu ocenu i statistiku koja povećava nivo snage šampiona. Prirodno, boje određuju retkost brzina, sive boje su najniže, a lјubičaste boje trenutno najviše.

Marvel Realm of ChampionsKao i uvek kod ovih vrsta igara, nikada ne biste trebali da se rano vežete za opremu. Nađete toliko opreme da poslednja koju ste uzeli vrlo brzo postaje irelevantna. Svaki komad opreme može da se nadogradi, povećavajući njegovu statistiku, a vaš šampion takođe može da se unapredi, pojačavajući osnovnu statistiku. Sve su to prilično standardne stvari, ali što je još važnije, delovi opreme sa sobom donose i kozmetičke promene, što će za svakog lјubitelјa Marvela biti glavna prodajna tačka. Nesrećna mana je što će vaš šampion dugo vremena najverovatnije izgledati kao smeće dok kaldrmišete različite setove opreme da biste dobili najveću snagu karaktera. Ima tu zaista super dizajna, ali našj Hulk trenutno izgleda kao da se probio kroz krojačnicu i obukao sve što je palo na njega.

Govoreći tako, zaista nam se sviđa ideja da imate vaš jedinstveni izgled. Jednostavno nam se ne sviđa vreme koje će nam biti potrebno da bi dobili nešto čime smo zadovolјni. Ovakve igre su dizajnirane sa dugovečnošću na umu, pa pretpostavlјamo da je to samo vežba strplјenja. Opremu možete da kupite u prodavnici, ali mi lično nismo osećali potrebu da za bilo čim bacamo novac. Čini se da će većina stvari pasti sama od sebe nakon nekog vremena.

Dostupan je sedmi lik, predsednik Peggy Carter-in Super Soldier, koji je trenutno dostupan samo za trošenje gotovine. Ovo je prilično često u mobilnim gatcha igrama, ali razlog zašto nas ovo ovde muči je taj što smo zarađivali plen za Super Soldier-a koji ne možemo da koristimo. Zaista smatramo da bi ovo trebalo da se onemogući jer nam se čini da je to previše gurkanja i trošenja novca.

Realm of Champions ima puno dobrih ideja, ali trenutno je lak na sadržaju. Postoji potencijal da ispričate vrhunsku priču smeštenu u Marvel-ovom univerzumu, ali trenutno se sa tom pričom ništa ne radi. Nadamo se da ovo može da se promeni sa vremenom, kao i sada, uglavnom je dirinčenje bez stvarne završnice.

Dobro:

  • Igrajte se oblačenja sa svojim omilјenim Marvel-ovim likovima
  • Jednostavno za ulazak u štos
  • Zabava sa prijatelјima

Loše:

  • Mali izbor karaktera za MOBA
  • Nedostaje strategija i kohezija punokrvne MOBA
  • Sistem opreme je puno dirinčenja

Marvel Realm of Champions was last modified: 30 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Marvel Realm of Champions appeared first on ITNetwork.

Original Article