Mark Tuan postao prvi poznati koji je integrisao svoju digitalnu verziju sa veštačkom inteligencijom OpenAI GPT

0
70
mark-tuan-postao-prvi-poznati-koji-je-integrisao-svoju-digitalnu-verziju-sa-vestackom-inteligencijom-openai-gpt

Summary

Mark Tuan, reper-pevač-model i bivši član K-pop dečačke grupe Got7, postao je prvi poznati umetnik koji je svoj lik integrisao sa veštačkom inteligencijom OpenAI GPT. U saradnji sa Soul Machines, Tuan je kreirao autonomno automatizovanu „digitalnu blizanku“ pod nazivom „Digital […]

Mark Tuan postao prvi poznati koji je integrisao svoju digitalnu verziju sa veštačkom inteligencijom OpenAI GPT

Mark Tuan, reper-pevač-model i bivši član K-pop dečačke grupe Got7, postao je prvi poznati umetnik koji je svoj lik integrisao sa veštačkom inteligencijom OpenAI GPT. U saradnji sa Soul Machines, Tuan je kreirao autonomno automatizovanu „digitalnu blizanku“ pod nazivom „Digital Mark“. Ova tehnologija omogućava fanovima da komuniciraju sa virtuelnom verzijom Tuan-a putem jedinstvenih jedan-na-jedan razgovora.

Greg Cross, izvršni direktor kompanije Soul Machines, vidi Digital Marka kao budućnost interakcije sa poznatim ličnostima.

„Iako je Digital Mark prva virtuelna blizanka ove vrste, tek smo na početku kako će autonomna animacija promeniti način na koji ljudi širom sveta komuniciraju sa poznatim ličnostima i brendovima“, izjavio je Cross.

Tuanova nada je da će se odnos fanova sa njegovim virtuelnim likom poboljšavati kako tehnologija bude napredovala, kao i da će imati mogućnost komunikacije na jezicima osim engleskog.

Proces kreiranja Digital Marka bio je obiman, uključujući snimanje u odgovarajućem odijelu za snimanje pokreta. Tuan je proveo pun dan izražavajući emotivne izraze lica za Digital Marka da bi učio, a zatim je dosta vremena proveo u studiju kako bi „mogli da prepoznaju moj glas“, kaže Tuan.

Trenutno, Digital Mark „samo stoji tamo… ali možda će u budućnosti biti uključeno da hodam“, objašnjava Tuan. Ova tehnologija je još u ranoj fazi – Tuan kaže da Digital Mark „širi glasine“ o nepostojećoj turneji – ali je uzbuđen kako će se njegov avatar razviti. Fanovi koriste Digital Marka da „pomažu“ Tuanu, igrajući se sa virtuelnom verzijom i pitajući ga o koncertima i novoj muzici – „što je odnos koji fanovi imaju sa mnom“, kaže Tuan sa osmehom.

Što se tiče briga o tome kako će se ova tehnologija koristiti u budućnosti, Tuan je oprezno optimističan: „Gledao sam mnogo filmova u kojima roboti preuzimaju svet“, šali se. „Nikad zaista ne znate šta će se desiti, ali mislim da je zaista cool.“

Često postavljana pitanja (FAQ)

Ko je Mark Tuan?

Mark Tuan je reper-pevač-model i bivši član K-pop dečačke grupe Got7. Bio je aktivni član benda od 2014. do 2021. godine.

Šta je Digital Mark?

Digital Mark je autonomno automatizovana „digitalna blizanka“ koju je kreirao Mark Tuan u saradnji sa Soul Machines. Ova tehnologija omogućava fanovima da komuniciraju sa virtuelnom verzijom Marka Tuana putem jedinstvenih jedan-na-jedan razgovora.

Šta je OpenAI GPT?

OpenAI GPT je veštačka inteligencija koja omogućava automatizovanu obradu jezika. Ona koristi veoma napredne algoritme kako bi stvorila realistične i prirodne odgovore na ljudska pitanja i komentare.

Koja je uloga veštačke inteligencije u kreiranju Digital Marka?

Veštačka inteligencija OpenAI GPT koristi se za stvaranje realističnih odgovora i interakciju sa fanovima Digital Marka. Ona omogućava da virtuelni Mark Tuan odgovori na pitanja i vodi razgovor sa fanovima na način koji oponaša stvarne interakcije.

Kako fanovi mogu koristiti Digital Marka?

Fanovi mogu komunicirati sa Digital Markom putem platformi i aplikacija koje podržavaju ovu tehnologiju. Kroz jedinstvene jedan-na-jedan razgovore, fanovi mogu postavljati pitanja i razgovarati sa virtuelnom verzijom Marka Tuana.

Read More