Mario Kart Live: Home Circuit

0
535

Nintendo je uvek bio na čelu inovacija u igrama i oni se tome ponovo vraćaju koristeći jednu od njihovih najomilјenijih franšiza. Mario Kart Live: Home Circuit ima za cilј da spoji uzbuđenje Mario Kart franšize sa zabavom trkaćih RC automobila. Korišćenjem proširene stvarnosti (AR), igrači će moći da se utrkuju u stvarnom Mario ili Luigi RC automobilu oko staze sopstvenog dizajna, uz igrani prikaz projektovan na TV-u ili na ekranu Switch-a. Nije prvi put da Nintendo kombinuje igračke iz stvarnog sveta sa video igrama, kao što smo videli u njihovoj opsežnoj liniji amiibo-a. Da li će Mario Kart Live: Home Circuit uploviti u srca obožavatelјa Mario Kart-a ili će dobiti strašnu Blue Shell mržnje?

Kada prvi put upadnete u Mario Kart Live: Home Circuit kutiju, pronaći ćete stvarni Mario ili Luigi RC automobil, četiri kapije i dva znaka za smer. Prvo što ćete želeti je da vaš potpuno novi RC automobil napunite priloženim USB-C kablom. Dok se vaš RC puni, moraćete da preuzmete besplatnu igru Mario Kart Live sa Nintendo eShop-a – tako da je u početku potrebna internet veza. Sledeće će biti stvaranje kursa, koji je podelјen na dva dela; iz stvarnog sveta i u igri. Stvaranje kursa u stvarnom svetu je tamo gde vas ograničava samo vaša kreativnost i prostor dnevne sobe. Prvo ćete poređati četiri zatvorene kapije po redosledu. Ove kapije će se projektovati tokom igre i služiće kao kontrolne tačke tokom trke. Poput nas, verovatno ćete započeti sa jednostavnom stazom u ovalnom stilu, a zatim ćete postati malo avanturističkiji dok igrate. Dva znaka smera su potpuno neobavezna, ali dodaju ukupnom dizajnu kursa jer će se takođe projektovati u igri. Na kraju, poželećete da postanete kreativni dodavanjem tabela koje simuliraju tunele i igračke uz stazu da simuliraju vašu publiku koja vas obožava. Jednom kada ste zadovolјni rasporedom staze, biće vreme da je registrujete u igri. Vredi napomenuti da je domet RC automobila iz Switch-a bio oko 6.7 metara.

Home CircuitU ovom trenutku, trebali biste da sinhronizujete vaš RC automobil sa Switch-em. Videćete vašu dnevnu sobu prikazanu na televizoru ili Switch-u preko kamere neposredno iznad Mario-ve glave. Možete slobodno da vozite RC automobil i steknete osećaj za komande, kojima se upravlјa preko Switch kontrolera. Ovde ćete videti svaku kapiju i smerne znakove koje ste postavili osvetlјene tokom igre – efekat je prilično uredan. Sada je vreme da oživite vaš stvarni kurs. Da biste kreirali kurs tokom igre, prvo ćete voziti vaš RC automobil do kapije 1 i Lakitu će obojiti vaše gume u lјubičasto. Zatim ćete voziti kurs kroz svaku od četiri kapije, kreirajući raspored kursa. Jednom kada pređete krug, bićete spremni da zaronite u meso igre, Grand Prix.

Grand Prix je ono gde se dešava sva akcija. Ljubitelјi Mario Kart-a odmah će se upoznati sa 8 različitih Grand Prix pehara, od Mushroom Cup do Lightning Cup. Svaki Cup se sastoji od tri trke raspoređene u tri različita kursa, tačnije, tri različite teme kursa koje su spojene sa stazom koju ste kreirali. Svaka trka se sastoji od pet krugova protiv četiri slučajno izabrana Koopalings-a. Osvojićete bodove na osnovu plasmana u svakoj trci, koji će se akumulirati tokom tri trke i doneti vam konačan plasman na kraju Cup-a, sa cilјem da zaradite što više zlatnih trofeja. Format se ne razlikuje previše od prethodnih Mario Kart igara, međutim, vozićete isti raspored staza tokom svake pojedinačne trke u okviru Cup-a. U stvari, ako ste toliko skloni, možete da završite svaki Grand Prix Cup sa potpuno istim rasporedom kursa. Što se tiče težine, startovaćete na relativno sporoj brzini od 50 kubika i na kraju zaraditi dovolјno trofeja da biste se trkali brzinama od 100 kubika, 150 kubika i na kraju 200 kubika.

Home CircuitSada je ovde AR aspekt zaista poleće. Dok se vozite RC Mario oko staze, videćete stalan pogled na okolinu staze. Sloj na vrhu stvarnog okruženja su prošireni aspekti, kao što su pojačanja, novčići, Koopalings-i, prepreke na putu i ​​staza. Uglavnom ovi aspekti relativno dobro održavaju njihove lokacije u odnosu na kurs, ali ponekad ih možete videti kako poskakuju – kao da Switch gubi trag gde bi trebalo da budu. Svaki kurs ima jedinstvenu temu, za razliku od kurseva koje smo videli u prethodnim igrama Mario Kart. Jedan kurs odvija se pod vodom, a ceo ekran ima neku vrstu vodenastog mehurića. Još jedan kurs odvija se u džungli i na svakoj kapiji su postavlјene bilјke Piranha, spremne da vas ugrabe ako se vozite preblizu. Raznolikost kurseva je prilično impresivna.

Dok se trkate, prepreke, Koopalings-i i pojačanja će uticati na vaše performanse u dobru ili u zlu. Ako vas pogodi crvena školјka, vaš RC automobil će se privremeno zaustaviti. Ako koristite pečurku, dobićete fini mali podsticaj brzine. Na nesreću, jedno od najvećih izdanja igara ovde ima njegovu ružnu glavu u obliku napajanja. Kada Koopaling upotrebi Chain Chomp protiv vas, privremeno će vas vući ludi Chain Chomp dok vas vuče amo-tamo. Sada, impresivno je da su dizajnirali RC automobil da zapravo oponašaju vučući se napred-nazad, međutim, budući da u suštini gubite kontrolu nad vašim RC automobilom, to često dovodi do toga da se RC automobil zabija u kapije ili drugi stvarni svet predmeta. A ako zakucate kapije previše puta, moraćete da ustanete i ručno ih vratite na mesto. Jedna od prepreka na kursu, jaki vetrovi, ima sličan efekat vuče na RC automobil, ali na sreću, to je problem samo na nekoliko kurseva.

Home CircuitDok se igrate, tokom kursa sakuplјaćete novčiće koji otklјučavaju mnoštvo različitih predmeta kao što su nova odela za Mario-a, novi automobili i nove radio stanice. Završavanjem određenih Cup-ova otklјučaće se nove teme kursa, kapije i prepreke. Kada se ne utrkujete u Grand Prix-u, možete sami da dizajnirate staze koristeći različite teme, prepreke i kapije. Bili smo pomalo zabrinuti da će većina sadržaja unutar igre biti prerađeni sadržaj iz prethodnih Mario Kart igara, ali u istini je ovde bilo poprilično originalnosti i ne bi se iznenadili da se neke teme kursa završe pojavlјujem u Mario Kart 9.

Na žalost, nismo uspeli da iskusimo mutliplayer mod. Navodno igra podržava do četiri igrača, međutim, troškovi prijema za svakog igrača su Nintendo Switch i kopija Mario Kart Live: Home Circuit. Pretpostavlјamo da će većina porodica uživati u ovome kao solo, naizmenično, u iskustvu. Pomalo je bizarno da igra ne može da se igra sa jednim Switch-em, jednim televizorom i više RC automobila preko splitscreen-a, ali možda bi to bilo previše oporezivo za Switch.

Mario Kart Live: Home Circuit je jedinstveno iskustvo koje je zaista impresivno na prvi pogled. Uživali smo u sastavlјanju kurseva i istraživanju raznolikosti Grand Prix-a, ali nakon nekog vremena to iskustvo gubi njegov stil mnogo brže nego uobičajeno Mario Kart iskustvo. Mislimo da je to delimično zbog činjenice da zaista postoji samo toliko načina da postavimo četiri kapije u našoj dnevnoj sobi, igra zastareva jer naše ideje zastarevaju. Neke od prepreka u igri koje utiču na upravlјanje vašim RC automobilima, poput pojačanja Chain-Chompa i jakog vetra, često su nas naterale da se zaletimo u predmete dnevne sobe ili da srušimo kapije. Ovo je bilo neverovatno dosadno i zaista upropaštava iskustvo više nego loše tempirana Blue Shell. Štaviše, troškovi igranja više igrača su previše veliki, što zadržava ovo konačno iskustvo za jednog igrača za većinu porodica. Iako postoji raznovrsna raznolikost kurseva, zaista nema mnogo posla nakon što savladate teškoće od 200 kubika – pod pretpostavkom da niste izgubili interesovanje mnogo pre toga.

Dobro:

  • Dobro funkcioniše na više površina
  • RC automobil je dobro dizajniran
  • Lepa raznolikost u temama kursa

Loše:

  • Visoka cena za multiplayer
  • Neka dosadna pojačanja/prepreke
  • AR ponekad poskakuje

Mario Kart Live: Home Circuit was last modified: 1 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Mario Kart Live: Home Circuit appeared first on ITNetwork.

Original Article