Maquette

0
80

Puzzle igrama iz prvog lica može biti teško da se, istaknuti, jer imaju tendenciju da se osećaju slična jedna drugoj. Maquette ne samo da nudi ubedlјivu priču, već su i njene zagonetke pametne i jedinstvene. Postoji nekoliko trenutaka kada Maquette postaje frustrirajuća, ali teško je reći da li je to krivica igre ili emocija zbog kojih igrači to osećaju.

Maquette je moderna lјubavna priča koja prati umetnički i šarmantni par Kenzie i Michael. Od početka njihove cvetajuće veze do njihovog gorko-slatkog kraja, igračima se priča srceparajuća priča o lјubavi, gubitku i prihvatanju. Igrači će se snalaziti u Kenzie-inim sećanjima na nju i Michael-ovu vezu i biće suočeni sa zagonetkama koje zbunjuju um kako bi sastavili njihovu priču.

Kenzie i Michael su glasovno glumljeni od strane Bryce Dallas Howard-a i Seth Gabel, i taj talenat pomaže da se Maquette uzdigne u celini. Nјihove predstave su neverovatne i čine verodostojnu lјubavnu priču, što je važno kada sami likovi nikada nisu na ekranu. Dizajn zvuka kompanije Maquette je fantastičan i prati ga neverovatan soundtrack koji odgovara tonu svake sekvence. Uparivanje prelepog zvuka Maquette sa zapanjujućim vizuelnim efektima čini nezaboravno iskustvo.

MaquetteKad smo već kod vizuelnih slika, atmosfera Maquette-a je fascinantna od ružičasto-zlatnog cirkusa u okupanom zalasku boje šampanjca do oronulih ostataka Maquette-a koji lebde iznad beskrajne praznine. Atmosfera igre se menja sa tonom priče, a kako se igrači približavaju kraju, njihovo okruženje će početi da se raspada omogućavajući igračima da vide kuda vodi priča.

MaquetteU njenoj osnovi, Maquette je puzzle igra koja predstavlјa jedinstvenu mehaniku koja se fokusira na perspektivu. Igrači su smešteni u kupolu okruženu sa četiri različita okruženja. U središtu kupole nalazi se jedan-na-jedan diorama kupole i okruženja. Igrači mogu da postave predmete unutar diorame da bi prešli nivoe ili promenili veličinu. Kako igra napreduje, zagonetke postaju sve izazovnije, a igrači su prisilјeni da razmišlјaju o većoj (ili manjoj) slici.

MaquetteMaquette nivoi i zagonetke uglavnom su pametno dizajnirani. Neupadlјiva zarada kasnije postaje alat za platformu ili se hrpa knjiga pretvara u stepenice. Kada pronađe rešenje za problematičniju slagalicu, igra nagrađuje igrača osećajem postignuća i dodatnim informacijama o Kenzie i Michael-u. Međutim, postoje neke zagonetke koje dovode do frustracije, a rešenja koja mogu da se nađu osećaju se poput neželјenih. Ove zagonetke su malobrojne, ali one zaustavlјaju priču igre i ne osećaju se korisno kada ih savladate.

Maquette je važno umetničko delo jer govori o poznatoj priči čiji su deo bili i mnogi lјudi. Dublјe je od samog ličnog iskustva Kenzie i Michael-a – detalјno opisuje važnost komunikacije u vezama i da je u redu pustiti veze koje igrači više nemaju. Svaki centimetar sveta u koji je Maquette smeštena priča priču i pravilno vizualizuje emocije koje osećaju njeni likovi.

Tako rečeno, Maquette je puzzle igra sa puno tihog hodanja, samorefleksije i duboke priče. Nema akcije i njeno platformiranje ne može da se uporedi sa mobilnošćuSuper Mario-a ili drugih privlačnih platformera. Maquette nije igra za sve, ali za mnoge može da bude suštinska igra. Maquette se odlučuje da bude beskompromisna u njenoj viziji i poruci, a kao rezultat izaziva igrače i mentalno i emocionalno, s odgovarajućom isplatom koja čeka one koji su spremni da potonu za nekoliko sati da bi stigli tamo.

Maquette was last modified: 30 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Maquette appeared first on ITNetwork.

Original Article