Maneater

0
231

Ako ništa drugo, Maneater je jedinstven, kratak, ali sladak akcioni RPG u kome igrači preuzimaju kontrolu nad krvoločnom ajkulom s cilјem da se osvete lјudskoj rasi. Počevši od novorođenčeta, protagonista ajkula razvija nove sposobnosti dok jede njen plen i otkriva napuštene kutije genetskog materijala. Nјen set poteza se proteže tokom igre i uklјučuje elementarne mutacije i druge fantastične pogodnosti. Programeri Blindside Interactive i izdavač Tripwire Interactive sada dovode teror na Nintendo Switch, nudeći malo smanjeno iskustvo koje se i dalјe oseća verno verziji Maneater-a objavlјenoj na konzoli i PC-u prošle godine.

Što se tiče igranja i priče, ništa se nije promenilo u vezi sa Maneater-om na Nintendo Switch-u. Pored patch-eva i ispravki grešaka, ovo je isto iskustvo koje je objavlјeno prošle godine na drugim platformama. Iako je u početku zabava plivati kroz različite regije zaliva i jesti ribu i turiste, misije se u žurbi ponavlјaju. I ne samo to, već susreti sa većim neprijatelјima mogu da budu test strplјenja zahvalјujući borbi u kojoj je masiranje dugmeta obično najbolјi put napred. Za one koji uživaju da lutaju po svetu starijih Grand Theft Auto igara, a da se zapravo ne bave pričom, verovatno će se imati puno zabave sa Maneater-om, ali ceo proizvod se nikada u potpunosti ne spaja kao potpuno iskustvo.

ManeaterTakođe je teško u potpunosti preporučiti Maneater kao igru za igranje u pokretu na Nintendo Switch-u. Ovaj port igre je sigurno dostupan i lep način da se igra kroz igru i nadamo se da ćete uskočiti u nadolazeću tematsku zaveru DLC ekspanziju ovog leta. Međutim, postoje neki upadlјivi problemi zbog kojih je ova verzija poslednja za svakoga ko ima pristup drugim konzolama ili pristojnom PC-u.

ManeaterNajistaknutija ograničenja potiču iz jednostavne činjenice da se većina Maneater-a odvija pod vodom. Blindside Interactive razlikuje svaku regiju u njihovoj igri promenom sastava plovnih puteva. Početno područje uz plažu u uputstvu je plavo i bistro, dok se prvi pravi deo za igranje odvija u prlјavo žutoj močvari. Verzija Switch ozbilјno ometa dalјinu pogleda pod vodom, primenjujući podvodni efekat magle iz doba PS1 koji otežava uočavanje kolekcionarskih predmeta i sticanje osećaja smera. Ono što je umetnički zvučni vizuelni diferencijal u drugim verzijama ovde postaje ograničenje igranja.

Drugo primetno ograničenje Switch-a dolazi u retkim slučajevima kada Maneater-ov evoluirajući vrhovni predator mora da pređe zemlјu. Dok Maneater na Switch-u samo smanjuje većinu podvodnog pejzaža u igri, lišće u kopnenim delovima može da se pretvori iz modela u puke teksture na određenim mestima. Igra takođe radi smanjenom brzinom kadrova na Nintendo-vom hardveru, dodajući osećaj igranja PlayStation 1 verzije matične PlayStation 2 igre.

Sve u svemu, iako je uvek impresivno igrati punopravnu avanturu otvorenog sveta u pokretu na Switch-u, Maneater je u najbolјem slučaju igriv negde drugde. Sa ograničenim pogledom pod vodom i smanjenom vizuelnom vernošću, igra koja se već ponavlјa ide od nešto iznad prosečnog do sasvim lošeg mesta, posebno kada žrtve da bi se prebacile na Switch utiču na sposobnost igrača da se kreće svetom. Svako ko poseduje samo Switch i oseća se primoranim da igra kroz RPG kao izuzetno prilagodlјiva ajkula, i dalјe će ovde pronaći neku zabavu, ali to je manje iskustvo za igru koja se već igra na sjajnoj smicalici, i ne mnogo više.

Maneater was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Maneater appeared first on ITNetwork.

Original Article