Maneater: Truth Quest DLC

0
195

Maneater: Truth Quest je prvi DLC za akcioni RPG zasnovanu na morskim psima, Maneater. Razvijen od strane Tripwire Interactive i objavlјen od strane Deep Silver-a, Truth Quest nastavlјa sa istim igranjem i narativnim stilom kao i prva igra. Igrači će ponoviti njihovu ulogu bebe ajkule koja je u osnovnoj igri težila osveti i genetskoj manipulaciji nakon što je nasilno oteta od majke. Truth Quest ne čini ništa drastično da uzdrma formulu Maneater-a, ali fanovi igre koji su hteli malo više, pronaći će upravo ono što traže u zagonetnom srcu ovog DLC-a.

Truth Quest nastavlјa priču tamo gde su igrači stali i prati bull shark protagonistu i njenog pripovedača Trip Westhaven-a, koje je glasovno čudesno izrazio Chris Parnell iz slavnog Archer-a, dok pokušavaju da otkriju zamršenu mrežu spletki koje je doneo Novi svetski poredak. Nikada nije sasvim jasno zašto se te spletke traže, a čini se da Sharky i Trip trebaju vrlo malo razloga da preuzmu ovu tajanstvenu organizaciju. Sve je to izgovor da postanete atomska laserska ajkula, koja radi za premisu. Zvezda emisije su delovi humora i satire koje Trip baca na igrače svakih nekoliko minuta. Kao igra koja je prilično pametno sakrila SpongeBob SquarePants referencu u njenoj dubini, Maneater: Truth Quest zna kakvu vrstu humora treba da isporuči.

Igranje u Maneaster-u i Truth Quest-u je skoro potpuno isto; Klјučna razlika je u tome što Truth Quest deluje kao sadržaj nakon igre, povećavajući nivo nivoa, uvodeći nove mutacije, lovce i tipove misija. Na kraju, Maneater ne može da izbegne ograničenja njegove osnovne petlјe igranja. Igrači će pronaći metu, bilo jedan entitet ili grupu nesrećnih lјudi, napašće ih mešavinom ugriza, bičevima repa, izmicanjem i laserima, i nastaviti da plešu dok jedna ili druga strana ne umre.

Zabavan je na njegov sopstveni način, ali čini se da Maneater brilјira kada je ili igrač mali i bespomoćan, izbegavajući veće ribe i hraneći se gde je to moguće, ili kao ogromna mega ajkula koja može da vreba lјude pre nego što krene na ubijanje koje uništava čamac. Mogućnost da provedete dosta vremena na kopnu, jureći lјude koji beže daleko dalјe po plaži daleko od razumnog, takođe vredi smeškanja. Horseshark viralnog marketinga Truth Quest-a nije bila ni tako daleko.

Nažalost, dodaci ne doprinose mnogo produženju života plitkog, ako u početku zabavnog, borbenog sistema Maneater-a. Sada će se helikopteri, neko kopneno oružje i ozračena morska stvorenja pridružiti dugačkoj listi entiteta koji žele mrtve morske pse. Iako je definitivno zabavno ugraditi atomski set tela, zajedno sa „nakaradnim laserskim snopovima“, nema dovolјno novog igranja da bi Truth Quest morao da se kupi.

Neka od istih pitanja koja muče originalnog Maneater-a i dalјe su prisutna u Truth Quest. Jednostavno ne postoji velika raznolikost aktivnosti za bavlјenje. Standardne misije svode se na iste četiri osnovne aktivnosti: Igrači će pojesti apsurdnu količinu lјudi, uhvatiti se u koštac sa posebno opasnim morskim životom, plivati i uništavati svetionike. Između svega ovoga nalazi se isti skup misija istraživanja i prikuplјanja koji igračima omogućavaju da prošire njihov oštri arsenal.

Povrh svega, još uvek postoje dosadne greške poput čudnog letećeg čamca, predmeta koji propadaju svetom, a retko i rušenja. Igrači koji su voleli Maneater sigurno će više ceniti Truth Quest, ali to ne čini dovolјno da se zaista proširi ono što je Maneater učinilo tako nezaboravnim. DLC je očigledan izbor za one koji jednostavno žele više od sveta osnovne igre, ali svako ko traži neke velike skokove u petlјi igranja ili u njenim iteracijama ostaće malo želјan.

Maneater: Truth Quest DLC was last modified: 28 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Maneater: Truth Quest DLC appeared first on ITNetwork.

Original Article