Maid of Sker

0
245

Kada je Maid of Sker prvobitno objavlјen od strane Vales Interactive prošle godine, lјubitelјi horora bili su počašćeni horor igrom za preživlјavanje koja je imala dobru atmosferu, ali se osećala preblizu žanrovskim standardima da bi se zaista istakla. Ipak, igra je naišla na cenjenje, delimično zahvalјujući uklјučivanju u Xbox Games With Gold. Sada, Maid of Sker prima sveže zahvalјenje izdanju PS5 sa nekoliko ispravki.

Maid of Sker sigurno iza sebe ima zanimlјiv koncept. Adaptacija velške priče o duhovima o Sker House, iako ona koja uzima užasno puno sloboda, igrač glumi kao čovek koji traži njegovu nestalu lјubav u hotelu Sker. Ovde pronalazi misterije koje treba razotkriti, čudovišta koja treba izbegavati i osećaj neprijatnosti koji je video pohvale u recenzijama Maid of Sker-a uprkos drugim očiglednim ograničenjima.

Maid of SkerVales Interactive je napravio neka primetna pobolјšanja za PS5 verziju igre. Konkretno, vizuelni elementi su impresivniji od izdanja na starom hardveru, s tim što se neki od njegovih prigušenih vizuelnih elemenata osećaju mnogo impresivnije. Mračni, prlјavi hotel i okolina osećaju se mnogo morbidnije, sa osećajem propadanja sličan (iako nije ravan) Resident Evil 7.

Korisnicima PS5 takođe će biti drago kada saznaju da Maid of Sker koristi DualSense kontroler konzole. Iako nije revolucionarna, Maid of Sker na PS5 dobro koristi suptilne vibracije Dualsense-a, pri čemu igrač oseća svaki korak koji čini kroz hotel. S obzirom na to da se Maid of Sker uopšte fokusira na zvuk, od muzičke priče do njenih slepih neprijatelјa, to je izbor dizajna koji pojačava celokupno iskustvo igranja.

Maid of SkerOsnovni dodatak PS5 verzije Maid of Sker je uklјučivanje izazova. Zadatak igraču da pobegne iz hotela u četiri različite postavke, od potpuno napunjenog oružja do izazovnog hardcore režima, dodaje nivo raznolikosti koji je nedostajao osnovnoj igri. To je nesumnjivo nešto što će korisnici želeti da isprobaju kada završe glavnu priču.

Inače, Maid of Sker je u suštini ista igra kao i pre. U svojoj osnovi, to je zanimlјiva mala horor igra sa lepim odobravanjem istorijskim pričama o duhovima, ali nažalost ovu premisu ne koristi u potpunosti. To je zahvalјujući njegovom pomalo konzervativnom pristupu, držeći se preblizu tropa žanra horor preživlјavanja sa slagalicom i borbenim dizajnom da bi se zaista istakao kao izuzetan naslov.

Maid of Sker Uklјučivanje ‘Safe’ mod-a u najmanju ruku može da bude korisno za igrače. Nije dostupna u početnom izdanju, ova opcija – koja uklanja gotovo sve neprijatelјe da bi se fokusirali na atmosferu – dodata je kao ažuriranje nakon izdanja, a takođe je ovde i u verziji za PS5. Ova verzija se čini pomalo praznom, budući da je Maid of Sker dizajniran s obzirom na neprijatelјe, ali s obzirom na to da je atmosfera igre najjači deo nje, to je lep fleksibilan dodatak.

Zbog ove svestranosti PS5 verzija Maid of Sker-a se isplati. Igrači koji su uživali u osnovnoj igri, mogu da se okrenu izazovima sa većim teškoćama, dok drugi koji više vole atmosferu mogu da prođu kroz manje napornu verziju priče. I dalјe se previše oslanja na standarde horor igre kada bi pomoglo još malo originalnosti, ali kao zabavan, kratak i ponekad vrlo zastrašujući poduhvat dobra je opcija.

Maid of Sker was last modified: 29 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Maid of Sker appeared first on ITNetwork.

Original Article