Lude Indie igre

0
308

Mnogo indie igara sadrže iste vrste formula, pa evo gomile indie-a koji nude neke smešne premise za promenu.

Save me Mr Tako: Tasukete Tako-San

Ako ste ikada želeli da igrate kao hobotnica koja pušta mastilo i koja može da svoje neprijatelјe pretvori u platforme, onda je ovo igra za vas.

Indie igreSave me Mr Tako: Tasukete Tako-San je u najmanju ruku zanimlјiva igra. Emulira klasični izgled i osećaj igre koja se igra na Super Game Boy-u upotpunjen zabavnim obrubima i izmenlјivim paletama boja. U osnovi kontrolišete Mr. Tako-a u velikom izboru 2D faza platformiranja. Nјegov glavni napad je pucanje mastila koja neprijatelјe pretvara u platforme koje su nas podsetile na Ice Beam u Metroid seriji. U svakom slučaju, otkrićete i mnoštvo sjajnih šešira koji gospodinu Tako-u daju nove sposobnosti i napade. Kada utičete na elemente puzzle i prijatne boss borbe, vi gledate kako se pristojno bavite retro 2D platformom. Uz to, iznenadne smrti mogu da budu nezgodne za gledanje kako vas jedan udarac ubija, a osnovni gameplay zaista ne nudi ništa novo ili uzbudlјivo. Ipak je to zabavna igra i preporučujemo je svima koji uživaju u ovakvim retro inspirisanim 2D platformama.
Klizati unaokolo dok ispaljujete mastilo kako bi pretvorili neprijatelјe u platforme zaista je zabavno, ali Save me Mr Tako: Tasukete Tako-San je još uvek stara škola 2D platformi koja je mogla da učini mnogo više da se istakne u tako prepunom žanru.

Doodle God: Crime City

JoyBits-ova šašava serija za kombiniranje objekata postoji već skoro celu deceniju, i sada imaju novi pristup ka njihovoj posebnoj formuli.

Indie igreZa nepoznate, Doodle God govori o kombinovanju predmeta, lјudi, koncepata i sličnoga radi stvaranja novih stvari. To je bukvalno sve što ste radili u prošlim igrama, ali sa Doodle God: Crime City, postoji selekcija zanimlјivih izaberi sopstvenu avanturu stil scenarija koje možete da savladate kombinujući ispravne stvari u unutar svakog scenarija. Uzimajući u obzir sveopštu temu ovde je zločin, ove misije uklјučuju ili zaustavlјanje kriminalaca ili izvršenje krivičnih dela. Uživali smo radeći ih, ali one mogu da budu iritantne, jer dobijanje igre često je rezultat kombinovanja stvari za koje ne biste očekivali da imaju strašne posledice. Glavni mod je osnovna formula u kojoj pokušavate i kombinujete stavke. Zvuči jednostavno, ali je neverovatno naporno i frustrirajuće. Mnogo kombinacija ima malo smisla, ali otkrivanje stvari poput prostitutki i psihopata može da bude prilično smešno. Osim toga, ovde nema mnogo zabave.
Ako ste uživali u prethodnim Doodle God igrama, onda ste se sigurno dobro proveli u Crime City-u. Tako rečeno, većina gejmera verovatno neće naći mnogo toga što bi zavoleli nasumično kombinovanje stvari kako bi napravili druge stvari.

Road Redemption

Electronic Arts-ova smešna trkačka serija Road Rash ne postoji već dugo vremena, ali Road Redemption je tu da popuni prazninu.

GamePlayKao da vožnja motociklom pri velikim brzinama nije dovolјno uzbudlјiva, to sada možete da učinite dok prebijate svoje protivnike. Road Redemption ima roguelike strukturu u kojoj napredujete kroz niz nasumično generisanih faza koje mogu da uklјučuju osnovne trke, vremenske trke ili misije u kojima morate da ubijete određeni broj cilјeva. Jezgro trka je uglavnom dosadno, ali je zadovolјavajuće premlaćivanje lјudi da bi stekli pojačanja, tako da možete da krenete napred na prednji deo čopora. Otklјučavanje privremenih i stalnih nadogradnji, kao i različitih motorcikala i vozača takođe je korisno, ali da bi ste bili u mogućnosti da priuštite bilo šta, potrebno je puno strplјenja. Sve u svemu, shvatili smo da igranje igrice je ponovljivoo prilično rano. Postoji online režim koji vam pomaže da ovo malo otklonite, ali u suštini je samo više istog.
Prebijanje lјudi motociklom između vaših nogu zvuči zabavno i jeste. Kako je rečeno, Road Redemption jednostavno ne pruža dovolјno dugotrajan gameplay da bi se prosečni igrači zabavlјali duže od nekoliko sati.

Steel Rats

Programeri veoma podcenjene nalik Trials igre Urban Trial Playground, sada imaju novo znanje o njihovom poznatom moto kros igranju.

Indie igreTako je; Steel Rats se igraju dosta slično kao igra Trials osim što je fizika mnogo prostija, možete da se krećete u tri dimenzije, a tu je i prijatan borbeni sistem. Okej, možda ipak nije baš slično Trials-u nakon svega, ali mi pravimo digresiju. U osnovi napredujete kroz veliku kampanju koja je prepuna zamršenih faza u kojima vozite motor dok se borite sa robotima i izvodite cool akrobatske poteze. Napadi se sastoje od prednje gume koja se pretvara u list testere, drona koja vas prati okolo i može da puca na neprijatelјe kad mu se jednom naredi, i asortimana specijalnih napada koji zahtevaju posebne kombinacije dugmića. Kako napredujete u kampanji, otkrićete tajne, boriti se protiv skrivenih boss-eva i otklјučavati, nadograđivati i prilagođavati nove likove. Igra je super uska, izazovna i mnogo zabavna. Samo bi voleli da postoji još sadržaja, osim samo glavne kampanje, kao što je multiplayer mod, itd.
Ako želite da Trials igre imaju više robota ubica i omogućuju vam kretanje u trećoj dimenziji, tada Steel Rats definitivno vredi igranja.

Zarvot

Kome je potrebno da se poveže sa likovima kada možete da igrate kao kocka? Zarvot odlikuje fenomenalni gameplay, pa hajde da pređemo direktno na njega…

GamePlayZarvot sadrži opsežnu kampanju za jednog igrača, kao i super zabavnu komponentu za više igrača. Bez obzira na način na koji igrate, osnovna igra uklјučuje trčanje i skakanje kao kocka unutar 3D okruženja. Takođe možete da pucate kako biste napadali neprijatelјe i crtice da izbegnete opasnost. Nekoliko naprednijih poteza uklјučuju spin napad i chomp napad, od kojih poslednji treba da se napuni. Pak, možete čak i da držite desni stick da bi se pojavio gumeni pačić! U svakom slučaju, igra je neverovatno tvrda, izazovna i zabavna, dok su vizualni predmeti stilski i divni. Takođe, soundtrack je neobičan i neverovatan. Zapravo nemamo ništa značajno negativno da kažemo o ovom indie dragulјu, ali se igra malo ponavlјa nakon igranja neko vreme. Ako shvatite da je to jedina negativna stvar koje možemo da se setimo, možete da verujete da je Zarvot solidno iskustvo. Toplo preporučujemo!
Bez obzira da li radite u režimu priče za jednog igrača, izazivajući odmah zahvalni arkadni mod ili se borite protiv nekolicine prijatelјa u versus modu, Zarvot nudi sjajan gameplay i neverovatnu količinu sadržaja.

Deru: The Art of Cooperation

Kada je u pitanju izazov, ko-op igre za više igrača ne postaju mnogo teže od Deru: The Art of Cooperation.

GamePlayKada smo počeli da igramo Deru: The Art of Cooperation, nismo znali šta da mislimo. Nivo 1 je čudan i nema nikakve veze sa jezgrom igranja dok samo proganjate gomilu oblika. Nakon toga, faze postaju sve o tome da izbegnete opasne crno-bele tokove dok vi i prijatelј pomažete jedan drugome da stignete do odgovarajućih izlaza. Vaš oblik je imun na različite boje opasnosti, tako da možete da se postavite na izvor potoka kako bi vaš prijatelј prešao. Dok pažlјivo radite svaku fazu, izazov se pojačava do stepena padanja vilice. Suočavanje sa opasnostima iznenađenja u sredini faze, postavlјanje blokada unutar teških faza usmerenih na puzzle i kretanje kroz mreže složenih tokova opasnosti neverovatno su teške stvari, ali drago nam je što možemo da kažemo da to nije prijatno. Ako možete dobro da sarađujete sa svojim igračem, Deru: The Art of Cooperation može da vam postane jedna od omilјenih ikad ko-op igara.
Deru: The Art of Cooperation izgleda jednostavno, ali njeno igranje je neverovatno, izazovno i na kraju nagrađujuće. Pored toga, njegova impresivna minimalistička atmosfera nateraće vas da se stalno vraćate da biste isprobali i savladali njegove neverovatno pametne scenarije.

Lude Indie igre was last modified: 16 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lude Indie igre appeared first on ITNetwork.

Original Article