Lucifer Within Us

0
244

Veliki smo lјubitelјi igara poput Phoenix Wright i Danganronpa, misterioznih igara da tako kažemo. Formula za ove igre je u ovom trenutku prilično standardizovana. Lutate po mestu zločina dok ne dobijete sve dokaze koje možete da pronađete, a zatim automatski prelazite na suđenje gde se suočavate sa nizom izjava koje morate da pobijate jednu po jednu. To je divno iskustvo rešavanja zagonetki, ali je vrlo linearno.

Lucifer Within Us odlučuje da uzme ovu formulu i malo je otvori. U osnovi i dalјe radite istu stvar, koristeći dokaze da biste pronašli kontradikcije u svedočenjima. Međutim, način na koji ćete to učiniti zavisi više od vas, a manje je određen pričom.

Svaki nivo Lucifer Within Us ubacuje vas u mapu mesta zločina, konkretnog nedavnog ubistva. Slobodno možete da lutatie po svemu što želite i pokupite sve dokaze koje želite. Međutim, važno je napomenuti da nije sve važno što možete da uzmete u ruke. Postoje neke mape koje su nam napunile džepove sa više od 10 predmeta, ali su se rešile sa samo tri.
Takođe ćete pronaći sve klјučne osumnjičene na mestu događaja, zahvalјujući lokalnim vlastima. Razgovor sa ovim osumnjičenima omogućiće vam da saslušate njihovo svedočenje. To nas vodi do jednog od najzanimlјivijih trikova Lucifer Within Us, vremenske linije. Svako svedočenje se reprodukuje poput video zapisa, pokazujući vam vizuelni prikaz onoga što je osumnjičeni radio na mestu zločina.

Na dnu ekrana, svaki odelјak njihovog svedočenja postavlјen je unazad, poput blokova snimaka u video editoru. Svaki blok može da se ispita za više informacija, što bi moglo da ga usitni na manje specifične blokove. Pored toga, svaki blok ima statusni prozor koji pokazuje moguće nedoslednosti u svedočenju. Da li je previše nejasno? Može li još neko da potkrepi izjavu? Da li se dokazi podudaraju?

Lucifer Within UsEvo kul dela. Sva svedočenja na koja naiđete biće stavlјena na vremensku liniju, jedno za drugim. Tako možete da puštate video sastavlјen od svih sumnjivih svedočenja, prebacujući se između njih i pronalazeći nedoslednosti kao što radite. Zapravo, videćete kako se video snimci menjaju dok ih birate, jedan po jedan.

Ali bez obzira na koliko nedoslednosti naiđete, poglavlјe se neće završiti dok ne rešite zločin. Da biste to uradili, morate da utvrdite sredstva, motiv i priliku za ubistvo. To radite jednostavno izvođenjem dokaza vašem osumnjičenom. Sredstva će uvek biti fizički dokaz, takoreći oružje za ubistvo. Motiv će biti emotivni podatak, želјa za ubijanjem. Konačno, prilika će biti vremenski blok na vremenskoj liniji, prostor u kojem su žrtvu mogli da ubiju a da ne budu viđeni

GamePlaySvi osumnjičeni će se boriti svom silom kako bi se oslobodili, pa ako ne budete mogli apsolutno da dokažete da su to učinili, samo ćete udariti u zidove od opeke. To znači da možete da jurite neke velike crvene haringe samo da biste utvrdili da poslednji delić slagalice ne odgovara i da ste sve vreme pratili pogrešnog osumnjičenog.

Ono što nam se sviđa kod ovog sistema je što vi možete da rešavate zločine na više načina. Ne trlјate samo sve o sve ostalo dok se zločin ne reši. Na primer, zločin smo rešili jednostavnim psihološkim pritiskom na osumnjičenu dok se nije slomila. Međutim, zločin smo mogli da rešimo i ispitivanjem tela žrtve radi dokazivanja kako je ubijeno, unakrsnim upućivanjem na svedočenja prolaznika ili hvatanjem nje sa oružjem za ubistvo u njenim rukama.

Stvar je u tome što smo uspeli da preskočimo sve ove dokaze i rešimo zločin na naš način, kroz naše slutnje zasnovane na njenom ponašanju i njenom svedočenju. Ne treba jednostavno podizati zastavice i pokretati prekidače dok se poglavlјe ne završi, već morate sami da dođete do zaklјučka i predstavite ovaj neoborivi zaklјučak da biste završili poglavlјe. Mnogo više liči na pravi detektivski posao nego na Phoenix Wright.

Lucifer Within UsZapravo postoji još jedna stvar koju morate da otkrijete pre nego što razrešite zločin: koji demon ima krivca. Lucifer Within Us ima jedan od najzanimlјivijih i očaravajućih svetova u bilo kojoj misterioznoj igri. Događa se u dalekoj budućnosti gde smo evoluirali u društvo u stilu cyberpunk-a. Ovde su religija i tehnologija postale jedno. Klanjamo se bogovima kroz tehnološka sredstva, menjajući naš mozak da bismo postigli jedinstvo sa višim principima vrline. Međutim, to takođe znači da demoni takođe postoje, a takođe su i tehnološki.

Ovo nije njegova paranoična demonska opsednutost u lovu na veštice. Oni su stvarni, postojeći, zlonamerni kod koji spava u lјudskoj podsvesti i manifestuje se u lјudima koji bi činili neizrecive greške. Da bi se nosila sa demonima, crkva zapošlјava egzorciste, poput vas, koji su kombinacija sveštenika i detektiva sa sposobnošću da izvlače demone iz korumpiranog pojedinca nakon što ih naterate da priznaju.

Svet Lucifer Within Us je tako zanimlјiv i pruža nam nešto što smo oduvek želeli od Phoenix Wright-a i Danganronpa-a, koji grade svet. Phoenix Wright se nekako odvija u japanskoj verziji Amerike gde postoje duhovne sredine i supersile… Pretpostavlјamo. Danganronpa se odvija u postapokaliptičnom svetu čija celokupna priroda samo podstiče zaokret u radnji. Međutim, Lucifer Within Us oseća se kao stvaran, živahan, živi svet sa tradicijama i filozofijama koje stoje iza postupaka svakog lika, a ovo čini postupak rešavanja misterija toliko važnim.

Kad kažete da je tradicija spalјivati žrtve demonskih ubistava, ali opat kaže da telo treba sačuvati umesto toga, počinjete da sastavlјate delove. Da li je tačno da će spalјivanje volјene osobe izazvati nerede ili se sprema nešto gadnije? Možete da odgovorite na ova pitanja i istovremeno saznate više o svetu igre. Ništa ne postoji samo zbog zapleta radnje. Sve se oseća organski povezano u centralnu radnju.

Najveći problem Lucifer Within Us je njegova dužina. Kratak je. Kriminalno kratak. Imate samo nekoliko slučajeva pre nego što se igra završi, a ona se ne završava na posebno ispunjen način. To je mač sa dve oštrice izgradnje sveta koji je ubedlјiv u maloj indie igri. Taman kada stvari počnu da se kreću, kada želite da saznate više, igra se završava. Zapravo se ne završava na litici, samo se oseća požureno.

Ali osim toga, Lucifer Within Us je zaista fantastična igra. Nјen svet je neverovatan (i savršeno se uklapa u sablasna vremena Noći veštica), likovi su zanimlјivi, igranje je fantastičan rif u standardnoj misterioznoj formuli, to je sve što biste mogli da poželite po povolјnoj ceni od $20. Ako ste lјubitelј misterioznog žanra, zaista biste to trebali da proverite.

Lucifer Within Us was last modified: 19 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lucifer Within Us appeared first on ITNetwork.

Original Article