Lost Words: Beyond the Page

0
537

Igrali smo puno različitih igara tokom poslednjih nekoliko godina, ali definitivno možemo da kažemo da nijedna nije bila toliko umetnička i kreativna kao Lost Words: Beyond the Page. U izdanju Modus games, Lost Words je prvobitno objavlјen na Google Stadia-i uz dogovor da se neće objavlјivati ni na jednoj drugoj konzoli godinu dana. Ako niste imali priliku da ga pogledate na Stadia-i, sada imate sreće jer je konačno došao na sve ostale konzole i PC.

Lost Words: Beyond the Page napisala je Rhianna Pratchett. Možda je znate kao spisatelјicu za Tomb Raider i Mirror’s Edge. Potpuno je uhvatila osećanja i odnose koje proživlјavate dok odrastate. Glasovna gluma je odlična. Prvo čujete srećno i uzbuđeno dete, ali kako igra odmiče, čujete bes, frustraciju i tugu. Ne želimo ništa da upropastimo, jer je ovo igra zasnovana na pričama, ali uveravamo vas da ćete u Lost Words pronaći mnogo događaja koje ste lično doživeli u vašem životu. Prilično je lako shvatiti kuda priča ide, ali to ne narušava iskustvo dolaska tamo. Ako ste emotivan tip osobe, predlažemo vam da imate neke maramice u blizini.

Beyond the PageIgrate kao Lizzy, mlada devojku koja je veoma bliska sa porodicom, posebno sa bakom. Voli životinje posebno mačke, pišući i stvarajući umetnost u njenom časopisu. Odlučila je da joj je životni cilј da postane pisac. Zato je, slušajući savete koje joj je dala baka, odlučila da vodi dnevnik da beleži njena životna iskustva i da vežba pisanje stvarajući njenu sopstvenu priču.

Časopis pruža neke od najjedinstvenijih igara koje smo ikada iskusili. Morate da skačete i hodate po rečima koje je Izzy napisala da bi ih oživeli. Ako dodirnete neku od zvezda, videćete kako vodene slike oživlјavaju ili simpatičan potez o onome što Izzy u to vreme razmišlјa. Ako padnete sa reči i na dno stranice, vratićete se na vrh stranice. Tako možete ponovo da pokušate da se krećete kroz reči, pazeći da nagazite svaku reč. Nakon što dodirnete sve reči, pojaviće se još pisanja. Neke reči ćete moći da pomerite po stranici da biste otkrili skrivene slike ili da vam samo pruže platformu za skok da biste stigli do područja do kojih ranije niste uspeli. Kada se stranica završi, pojaviće se suza u papiru u koji uskačete i to će vas odvesti na sledeću stranicu.

Ovo nije cela igra na umu, samo mali deo. Skakaćete između Izzy-nog pisanja o njenom svakodnevnom životu i priče na kojoj radi. Estoria je svet fantazije koji je Izzy stvorila u njenoj priči. Glavni lik je mlada devojka koja postaje čuvar svitaca. Ova priča koju Izzy piše postaje 2D platforma igra koju ćete igrati. Vaš lik ima knjigu reči koju koristite da biste naterali vašeg lika da izvršavava određene zadatke i manipulisali okolinom. U početku imate mali izbor reči između kojih možete da birate, ali kako se budete igrali kroz različita poglavlјa u knjizi, nove reči i sposobnosti biće dodane za vas da ih isprobate i upotrebite.

Beyond the PageIzzy nije jedina koja donosi odluke o likovima i događajima u priči: vi ćete pomoći u stvaranju ovog sveta. Možete da odaberete između tri izbora kako će se imenovati glavni lik priče i neki od njenih atributa. Za naše igranje izabrali smo ime Grace, koja je pametna i njena odeća bi bila lјubičasta. Kako se događaji odvijaju, od vas će se ponovo tražiti da donesete još nekoliko odluka čineći da se zaista osećate kao da pomažete u izradi priče. Dok skačete između časopisa i priče, videćete da joj Izzy-no pisanje pomaže da se pozabavi i reši njena osećanja teškoća koje oseća u stvarnom životu.

Na prvi pogled Lost Words: Beyond the Page mogu da izgledaju kao jednostavna 2D platforma igra. To je samo deo toga. Jednom kada spojite sjajan soundtrack, glasovnu glumu i jedinstvene interakcije sa časopisom, to postaje mnogo više. To je vrlo kratka igra: prošli smo je za manje od četiri sata. Ali bili smo zadovolјni kako se priča završila na kraju. Iako je to značilo više suza. To je igra za koju mislimo da je definitivno treba doživeti. Definitivno će vam privući srce.

Lost Words: Beyond the Page was last modified: 10 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lost Words: Beyond the Page appeared first on ITNetwork.

Original Article