Lost Ark ostao bez 300.000 igrača zahvaljujući masovnom banu

0
102

Tokom protekle nedelje, Lost Ark je izgubio otprilike preko 300.000 igrača prema Steamcharts i SteamDB. Čini se da je ova izuzetno popularna akciona MMORPG igra, koja je lansirana do smešnih nivoa uspeha ranije ove godine, izbrisala značajan broj igrača nedavnim talasom banovanja, što je dovelo do dramatičnog pada.

Za one koji nisu upoznati, tim u Amazon Game Studios-u se već neko vreme bori sa tekućim problemom botovanja. Kroz više zvaničnih postova na blogu koji se poklapaju sa velikim ažuriranjima, tema botova je bila skoro konstantna prisutnost, a neprekidna potera mačaka i miša između programera i varalica se odvijala tokom nekoliko meseci.

To je takođe bio veliki problem! Lost Ark, koji je već postojao u Koreji i Rusiji neko vreme pre zapadnog izdanja, praktično je pokrenut sa već postojećim ekosistemom botova koji su oštrili svoje očnjake na gore pomenutim verzijama naslova. Ovaj problem sa botovanjem je takođe rezultirao nekim frustrirajućim nuspojavama, jer je zdravo okruženje za trgovanje pravim novcem moglo da cveta zahvaljujući velikom broju botova koji trče okolo, uzgajaju sadržaj i stvaraju bogatstvo u igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Lost Ark ostao bez 300.000 igrača zahvaljujući masovnom banu appeared first on PLAY!.

Original Article