Loopmancer je obećavajući 2.5D Roguelike platformer koji se lansira ove godine

0
87

2.5D roguelike smešten u cyberpunk svet sa brzim borbenim sistemom? To je Loopmancer.

Trenutno u razvoju od strane eBrain Studio-a, ono što je već moguće za Loopmancer je prilično impresivno s obzirom na to da se njegov tim sastoji od samo 21 člana. Preuzimajući kontrolu nad problematičnim policajcem, Xiang Zixu-om, sve počinje kada izađete na ulice i istražujete nestanak poznate novinarke. Suočavanje sa čovekom koji bi mogao da se smatra vašim neprijatelјem, nasilna razmena na kraju dovodi do vaše smrti.

Ali, neobjašnjivo, ne umirete. Umesto toga, probudite se u vašem stanu, spremni da započnete dan iznova. I tu se pojavlјuju roguelike elementi. Ponovo ćete imati zadatak da istražite nestanak poznate novinarke, koja je poslednji put viđena u intervjuu sa vašim neprijatelјem, ali imate i veći cilј: prikuplјanje dokaza kako biste rešili slučaj ko je ubio vašu ćerku pre nekog vremena.

Naravno, od vas se ne očekuje da rešite oba slučaja odjednom. Nastavićete da umirete i počinjete dan iznova, svaki put, nadamo se, pronaći više dokaza koji će vas uputiti u pravom smeru. A vremenom ćete i vi postati sposobniji, čineći vaše podvige malo lakšim za upravlјanje. Bićete zahvalni, jer je Loopmancer-ova borba krvava i brza. Lako je biti preopterećen ako ne budete pametni.

Igranje je ono što biste očekivali od 2.5D platformera. Posećujete područja, energično trčite dok istražujete. Možete da trčite, skačete, duplo skačete, pa čak i koristite udicu za hvatanje da biste dosegli više tlo. Postoje prekidači za povlačenje koji će otvoriti vrata, određeni objekti mogu da budu razbijeni vašim napadima, a vi ćete se često susresti sa tvrdom opozicijom.

eBrain Studio 1Srećom, Xiang Zixu je više nego sposoban da se održi. U bilo kom trenutku je opremlјen oružjem za blisku borbu, vatrenim oružjem, taktičkim oružjem i specijalnom Chip sposobnošću. Mogu da se slobodno koriste, omogućavajući vam da sa stilom srušite vaše neprijatelјe, dok se sklanjate s puta dolaznim napadima. Izgradite kombinovani metar dovolјno visoko, pa čak možete da iskoriste i fantastičan ultimativni napad. Lepo.

Naravno, kako napredujete kroz igru, postoji više načina da Xiang Zixu-a učinite moćnijim. Na početku svakog dana možete da koristite zarađene bodove veština za kupovinu niza trajnih pogodnosti, na primer. I vremenom, besplatno oružje može da bude dostupno unutar nivoa ulaganjem valute koju zaradite. Oružje takođe može da se kupi u svakoj petlјi, što vam daje brz pristup moćnijem arsenalu.

eBrain Studio 2Loopmancer je obećavajuć, dakle. Ali postoje neke stvari koje treba pobolјšati pre nego što se igra pokrene da bi zaista impresionirala. Neprijatelј može da se trenutno izgubi kada se borba zahukta, što dovodi do toga da primate pogotke koji nisu fer. Neki neprijatelјi bacaju eksploziv nakon smrti koji takođe oduzima ogroman deo vašeg zdravlјa. Animacije su takođe malo krute, a postoji i loša sinhronizacija usana. Takođe možete da bacite neujednačenu glasovnu glumu na gomilu.

Nadamo se da će neke, ako ne i sve, ove stvari biti rešene pre nego što igra bude lansirana ove godine. Očekujemo i dosta poliranja. Ako se to dogodi, onda bi Loopmancer mogao da se pokaže kao veoma zanimlјiva avantura. Nјegova premisa je svakako izazvala naše interesovanje, a igra je puna obećanja. Ali ne morate verovati našim rečima – besplatni demo je dostupan upravo sada na Steam-u.

Loopmancer je obećavajući 2.5D Roguelike platformer koji se lansira ove godine was last modified: 19 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Loopmancer je obećavajući 2.5D Roguelike platformer koji se lansira ove godine appeared first on ITNetwork.

Original Article