Lonely Mountains: Downhill

0
178

Lonely Mountains: Downhill može da zvuči kao ime izgublјenog poglavlјa iz J.R.R. Tolkien-ovog The Hobbit-a, ali još je čarobnije od toga. To je igra brdskog biciklizma.

Sada, možda ne mislite da to zvuči naročito čarobno, i mi bi bili spremni da se sa vama složimo. Osim što smo dosta igrali Loneli Mountains: Downhill, i zaista je prepun čuda. Čak i ako nekoliko decenija ne sednete na izdržljivom biciklu (kriv po svim optužbama) i nemate nameru da nadoknadite izgublјeno vreme, dugujete sami sebi da bar malo probate Megagon-ovu igru.

Lonely Mountains: Downhill govori sve o vama baš u naslovu. Sve je u tome da stignete na dno šape planina na vašem biciklu. I ne mislite da je „Lonely“ deo naslova i poetično ulepšavanje. U stvari, to je veoma bitno za privlačnost igre. Svaka planinska staza o kojoj ovde pregovarate pruža sjajan osećaj izolacije. Nema nijednog komentatora, nema zemalјske ekipe, nema gledalaca – čak ni muzička trunkica koja bi nagoveštavala prisustvo vaših kolega lјudskih bića. Samo vi (ili bolјe rečeno vaš poligonalni avatar) vozite bicikl kroz prirodu. Zvuk divlјih životinja, brblјajućih potoka i debelih guma koje prolaze kroz prlјavštinu i rastresite stene su jedini zvučni zapis ovde.

To i bolesna mrvica metala i kosti dok se deseti put zaredom rušite sa posebno nesigurnog kamenog mosta. Vidite, dok Lonely Mountains: Downhill ima dobar zenski kvalitet, on se ne boji da ogoli njegove očnjake. Nakon početnog istraživačkog pokušaja niz novi trag, za koji niste ni tempirani, igra će početi da vam postavlja izazove. Dođite do dna u ovom vremenskom roku, ili sa manje od ovog broja sudara, sve će kulminirati možda najvećim izazovom od svih njih: Free Rider-om u kojem morate da obavite čitavu vožnju u jednom potezu, bez kontrolnih punktova da ponovo krenete od njih.Lonely MountainsSa takvim višestrukim pristupom, svaki od 16 tragova igre otvara se u nešto daleko bogatije i dublјe i sjajnije nego što se čini. Naročito kada shvatite da treba da prođete više ruta koje skreću dobro sa staze, neke očigledne, i neke toliko ekstremne da se gotovo osećaju kao varanje. Sve dok stižete do sledeće kontrolne tačke, igra će takvim diverzijama skliznuti, nagrađujući vas potencijalno ogromnom uštedom vremena.

Sve bi to bilo uzalud, ukoliko bi se Lonely Mountains: Downhill kontrolisale kao da se vozikate do prodavnica po paket toaletnih rolni. Ili, što je još gore, poput igre motocikla. Ali ona savršeno otklanja senzaciju kretanja uz pomoć papučice, a da se ne oseća tajanstveno ili restriktivno.Vi u suštini držite ZR da ubrzate, pritiskom na dugme A pokreće nalet intenzivnog pedalovanja (u osnovi turbo pojačanje), baš kao i u slučaju standardnih trkačkih automobila. Ali mnogo važnija od ovih „samo napred“ dugmića je priroda i gradijent površine na kojoj se nalazite. Sve je u tome da iskoristite zamah, jer vaš biciklista prolazi kroz ravne sekcije i male nagibe pre nego što se ubrzano ubrzava u doline i kreće po zakrčenim zavojima.Lonely MountainsSistem upravlјanja je klјučan za stvaranje osećaja kao da ste na biciklu. Podrazumevani sistem – i po našem mišlјenju najbolјi – ima ga tako da smer koji držite levi Joy-Con džojstik direktno odgovara smeru vašeg prednjeg točka. U trkačkim automobila sa istom vrstom polučvršćene perspektive odozgo-dole, ovo bi moglo da izgleda čudno, ali ovde to nekako ima više smisla. Na ovaj način možete da koristitw jačinu ugla vašegg prednjeg točka kako biste se uvukli i nagnili čvrsto u okretima, ili ostavili upravlјač otvorenim i pustili da vas inercija povuče prema spolja. Međusobna povezanost između različitih izvora ubrzanja i ovog sistema direktnog upravlјanja upravo se čini tako u redu.

Zaista, osećate se toliko prilagođeno vašem biciklu i njegovom putu kroz bujna okruženja u igri, da je prikuplјanje dovolјno delova za otklјučavanje nove vožnje zaista uzbudlјiva nagrada. Jedan bicikl može da izgleda potpuno isto kao i drugi, pogotovo ako je izveden u pojednostavlјenom umetničkom stilu igre. Ali svaki se ponaša vrlo različito i bolјe se prilagođavaju različitim stazama.Lonely MountainsMane? Zaista se borimo da mislimo na bilo šta, osim onog očiglednog. Nažalost, performanse na Switch-u nisu ništa više od početnih. I kod priklјučenih i ručnih uređaja primetili smo brojne slučajeve usporavanja, pa čak i neobičnu dugu pauzu šamaranja u sred igranja. Kao što verovatno možete da kažete iz našeg oduševlјenja do sada, to nije bilo dovolјno da oduzme naše uživanje u igri. Imajući to u vidu, nadamo se da će se programeri uskoro pozabaviti ovim tehničkim problemima, jer je jedino to što zadržavaLonely Mountains: Downhill od apsolutnog savladavanja.

Iako stvari stoje, ovo je jedna od najbolјih vozačkih igara na Switch-u. I, da, stvarno mislimo na „vožnju“. Nazivanjem igre „jahanjem“ ili „ekstremnim sportovima“ poslužilo bi samo da omalovaži i umanjiLonely Mountains: Downhill kao nišnu brigu za određenu vrstu gejmera. I zaista, ne možemo da se setimo nijednog vlasnika Switch-a koji ne bi temelјito očaran nakon jedne usamlјene vožnje.

Izvrsna biciklistička trkačka igra sa strogim kontrolama, raznovrsnim kursevima i jedinstvenom prezentacijom u obliku zen-a. Ujedno smirujuće i zahtevno, Lonely Mountains: Downhill izgleda i oseća se kao nijedna druga igra u eShopu. Osim jednog ili dva razočaravajuća tehnička pitanja, ona je apsolutno uživanje.

Karakteristike:

  • Izvrsna mehanika za bicikliste
  • Prelep naturalistički soundtrack
  • Predivni višeslojni kursevi
  • Neke poteškoće sa performansama

Lonely Mountains: Downhill was last modified: 20 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lonely Mountains: Downhill appeared first on ITNetwork.

Original Article