Logitech se pridružuje Majkrosoftu u razvoju adaptivnih kontrolera

Pored različitih tehnoloških dostignuća, Majkrosoft je pre sebe postavio zadatak da video igre i pojam gejminga što više približi fanovima sa specijalnim potrebama.

U tu svrhu je kreiran Xbox Adaptive Controller koji se odlično pokazao i zbog čega je kompanija dobila niz pohvala. Sada se razvoju adaptivnih kontrolera priključuje i poznati proizvođač periferija, Logitech.

Logitech je kreirao Adaptive Gaming Kit koji po ceni od 100$ donosi igračima još više opcija za prilagođavanje novog Xbox kontrolera čime on postaje još bolji i dostupniji igračima. Novine dolaze u vidu velikog broja tastera različitih veličina i namena, analogne poluge i još dosta dodataka.

Iz ove kompanije poručuju da ih je Majkrosoft motivisao da krenu u rad na kreiranju kontrolera za gejmere sa posebnim potrebama i istakli su žaljenje što to nisu ranije krenuli, već su se fokusirali na neke manje bitne elemente.

Jako nam je drago što velike kompanije misle i na ovu grupu gejmera i žele da im što više olakšaju i približe to magično iskustvo igranja igara. Svaka čast!

The post Logitech se pridružuje Majkrosoftu u razvoju adaptivnih kontrolera appeared first on PLAY!.

Original Article