LinkedIn takođe uvodi Stories


Poslovna društvena mreža LinkedIn, koja je već više od dve godine u vlasništvu Microsoft-a, ima ideju kako da privuče studente, millenialse, i sve koji se tako osećaju da posao potraže upravo putem njihove platforme. Odlučili su, naime, na svoju društvenu mrežu dodati i mogućnost postavljanja kratkih video zapisa u obliku poznate nam opcije Stories.
Stories, kratke video ili slikovne sadržaje sa raznim ukrasima, efektima i dodacima, popularizovao je Snapchat, da bi ih nedugo zatim preuzeli i Facebook, Instagram i WhatsApp. Ovaj oblik izražavanja se očito jako dopada mlađoj populaciji pa će stići i na LinkedIn, nekada "ozbiljnu" poslovnu društvenu mrežu.
Za sada je sve u fazi testiranja. Postavljanje kratkih videa u sopstveni profil trenutno je dozvoljeno tek studentima u SAD-u, pa se shodno tome opcija naziva "Student Voices". Video isečci se nalaze u samom vrhu LinkedIn-ove stranice i mobilne aplikacije, a nakon postavljanja dostupni su za gledanje nedelju dana (a ne 24 sata kao kod ostalih mreža).
Studenti na ovaj način mogu da komuniciraju sa kolegama iz sopstvenog ili iz susednih kampusa, ili da postavljanjem neprimerenih sadržaja sebi mogu da ugroze šanse za zaposlenje – zavisno od toga šta im je draže.
IT vestiOriginal Article