Lightmatter je savršena igra za sve ljubitelje Portal serijala

Portal serijal je već sa prvi delom stekao kultni status dok je drugi samo uvećao značaj serijala i stavio ga na sam vrh kada su u pitanju puzzle igre.

Ono što je loše kod ovog serijala je to što Valve nikako da se reši i da nam napravi trojku, jer čika Gejb i tek uči da broji do tri.

Sa druge strane, imamo veliki broj fanova koji svake godine pokušavaju da naprave igru koja će po kvalitetu parirati ovom serijali ili ga čak nadmašiti. Pokušaja je bilo dosta kroz sve ove godine, a sada smo dobili jedan izuzetno zanimljiv naslov, za koji slobodno možemo reći da vrši ulogu spin-offa.

Radi se o igri Lightmatter, nezavisnog studija Tunnel Vision Games, gde se možete kretati samo po osvetljenim površinama, dok će vas one zamračene ubiti.

Zvuči prosto, ali zapravo nije, jer morate upravljati svetlošću kroz pomeranje reflektora, platformi i drugih elemenata, a za šta je potrebno dosta razmišljanja.

Lightmatter krasi odličan vizuelni stil, i trenutno se nalazi u alfa fazi razvoja. Više detalja možete pogledati u trejleru obogaćenom naracijom glumca koji pozajmljuje glas Agentu 47.

The post Lightmatter je savršena igra za sve ljubitelje Portal serijala appeared first on PLAY!.

Original Article