Life by You zvanično otkazan, Paradox zatvorio studio koji stoji iza projekta

0
67
life-by-you-zvanicno-otkazan,-paradox-zatvorio-studio-koji-stoji-iza-projekta

Dugi niz godina protraćenog talenta i potencijala.

Life by You, dugoočekivani rival Sims četvorke, zvanično je otkazan. Iza igre stoji studio Paradox Tectonic, koji je radio na projektu više od pet godina.

Life by You je najavljen u martu 2023. godine, kao debi naslov novog Paradox studija Tectonic sa sedištem u Kaliforniji. Jedan od vođe projekata bio je Rod Hambl, koji je bio zadužen za The Sims franšizu do 2010. godine, kada je ujedno napustio EA.

U zvaničnoj objavi, Paradox je naveo ”da je projekat totalni neuspeh” jer studio, ni posle toliko godina, nije uspeo da ispuni lična, kao ni očekivanja fanova. Zamenik direktora kompanije Matijas Lilja je izjavio da su developeri bili ”previše fokusirani na detalje umesto na širu sliku”. Igra je do sada odlagana nekoliko puta.

Na kraju, Paradox je zaključio da ”investicija u projekat sa toliko fundamentalnih problema nije isplativa”. Uprkos kritikama, Lilja je objasnio ”da je igra imala ogroman potencijal” i ”da je upravo to razlog zašto je kompanija toliko dugo održala projekat u životu”.

Ubrzo nakon ove objave, Paradox je potvrdio da je Tectonic studio zvanično zatvoren, što nas nimalo ne čudi.

Life by You has regrettably been canceled. Find a full statement here. Our apologies and gratitude to our loyal community.https://t.co/6OxU8t0YRP

— Paradox Interactive (@PdxInteractive) June 17, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More