LG je na MWC-u predstavio najavljivane nadogradnje modela V30 koji dolaze pod nazivima V30S ThinQ i V30S+ ThinQ. Jedina razlika između ta dva modela je u memoriji – S model ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a S+ isto 6 GB RAM-a te 256 GB za pohranu podataka. Ako se vratimo na standardni V30 predstavljen prošle godine za usporedbu, jedina hardverska razlika iznutra je upravo u memoriji, a izvana u dvije nove boje kućišta, New Morrocan BlueNew Platinum Gray.

ThinQ označava dolazak AI-a na LG-jeve smartfone. Sastavni dijelovi novog sučelja su AI CAM koji je zadužen za prepoznavanje scena kod fotografiranja i QLens za kupovinu, a uređaj može komunicirati i s pametnim uređajima kao što su perilice i sušilice rublja, prihvaćajući budućnost IoT-a. U svemu će od pomoći biti i suradnja s Google Asistentom od čega bi trebali profitirati i korisnici iz Hrvatske jer Google planira pokriti globalno tržište.

Postojeći korisnici LG V30 će dobiti ThinQ platformu kroz ažuriranje sustava, a uz nju dolazi i tzv. Bright Mode za kameru koji poboljšava fotografije pri slabom svjetlu. Novi modeli u trgovine stižu sljedeći mjesec, a cijene su još nepoznate.
Article source: https://mob.hr/lg-v30s-thinq-i-v30s-thinq-sluzbeno-predstavljeni/