LG V30s stiže sa AI kamerom

LG bi tokom ovogodišnjeg MWC 2018 sajma mogao predstaviti V30s telefon, nadograđenu verziju kompanijinog V30 premijum modela.

LG V30s, prema navodima, deli isti dizajn kao i originalni V30, ali ima i novu AI-pokretanu funkciju kamere. Ova funkcija je slična onome što nude Google Lens ili Bixby Vision na Pixel 2 i Samsung Galaxy S8 modelima. LG verzija bi trebalo da bude sposobna da identifikuje proizvode i nudi linkove za onlajn kupovinu i slične sugestije, skenira bar i QR kodove, prevodi pisani tekst i drugo.

LG malo kasni za konkurencijom kada su u pitanju AI-fokusirane kamere, a funkcija stiže i u trenutku kada južnokorejskoj kompaniji ne cvetaju ruže na tržištu telefona. Ostaje da se vidi da li će i kako će implementacija sistema sa AI kamerom pomoći kompaniji LG da se na tržištu izbori sa dominantnijim Samsungom i drugim proizvođačima čije su AI tehnologije tu već neko vreme i nude naprednije funkcije.

LG V30s bi trebalo da ima i 256GB skladišnog prostora, u poređenju sa 64GB i 128GB na prethodnim V30 i V30 Plus modelima.

Izvor: The Verge

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/lg_v30s_stize_sa_ai_kamerom-74948