LG UltraFine displeji će raditi sa starijim Mac računarima na nižim rezolucijama

Novi LG UltraFine displeji su očigledno namenjeni najnovijim MacBook Pro modelima. Međutim, s obzirom na to da se radi o monitorima, ukoliko korisnik ima neophodne portove na svoji uređajima, može UltraFine displeje koristiti i na drugim uređajima. Ovo znači da će deispleji raditi bez problema i uz starije Mac modele.

U dokumentaciji, objavljenoj na Apple sajtu za podršku, sugeriše se da će UltraFine displeji bez problema raditi sa satrijim Mac računarima, a korisnici će samo morati da kupe Thunderbolt 3 to Thunderbolt 2 adapter. Jedina  mana je što će rezolucija biti smanjena, što će svakako smetati nekima jer su UltraFine displeji kreirani kako bi pružili 5K ugođaj.

Stariji Mac uređaji, koji su podobni za UltraFine displeje, uključuju sledeće modele: 2013 Mac Pro, 13- i 15-inčni MacBook Pro iz sredine 2014. ili kasnije, 27-inčni iMac s kraja 2014, 21.5-inčni iMac (Retina i ne-Retina) s kraja 2015. ili noviji, ili 11- i 13-inčni MacBook Air s početka 2015. godine na ovamo.

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/lg_ultrafine_displeji_ce_raditi_sa_starijim_mac_racunarima_na_nizim_rezolucijama-68908