LG je na MWC-u predstavio najavljivane nadogradnje modela V30 koji dolaze pod nazivima V30S ThinQ i V30S+ ThinQ. Jedina razlika između ta dva modela je u memoriji – S model ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a S+ isto 6 GB RAM-a te 256 GB za skladištenje podataka. Ako se vratimo na standardni V30 predstavljen prošle godine za poređenje, jedina hardverska razlika iznutra je upravo u memorija, a spolja u dve nove boje kućišta, New Morrocan Blue i New Platinum Gray.

ThinQ označava dolazak AI-a na LG-jeve smartfone. Sastavni delovi novog interfejsa su AI CAM koji je zadužen za prepoznavanje scena kod fotografiranja i QLens za kupovinu, a uređaj može da komunicira i sa pametnim uređajima kao što su veš mašine i sušilice veša, prihvatajući budućnost IoT-a. U svemu će od pomoći biti i saradnja sa Google Asistent-om.

Postojeći korisnici LG V30 će dobiti ThinQ platformu kroz ažuriranje sistema, a uz nju dolazi i tzv. Bright Mode za kameru koji poboljšava fotografije pri slabom svetlu. Novi modeli u prodavnice stižu sledećeg meseca, a cene su još nepoznate.

Article source: http://www.itvesti.info/2018/02/lg-predstavio-v30s-thinq-i-v30s-thinq.html