LG izaziva Samsung na tržištu OLED displeja

LG izaziva Samsung na tržištu OLED displeja

Potražnja za OLED displejima je u konstantnom porastu. Samsung je trenutno najveći svetski proizvođač OLED panela za mobilne uređaje, sa globalnim učešćem od 97,7 procenata (prema statistici analitičke kompanije IHS). Međutim, južnokorejski gigant će se uskoro suočiti sa mnogo žešćom konkurencijom, jer će LG Display početi sa masovnom proizvodnjom P-OLED displeja male i srednje veličine.

Prema izveštajima iz Južne Koreje, proizvodnja će započeti u trećem tromesečju ove godine. LG će u početku proizvesti samo malu količinu panela, koju će nuditi proizvođačima baziranim u Kini.

Međutim, LG je investirao oko 1,75 milijardi dolara u šestu generaciju P-OLED proizvodne linije, koja ima kapacitet da proizvede 15.000 panela mesečno. Nova proizvodna linija sa radom kreće u drugom tromesečju naredne godine, kada će LG značajno pojačati broj panela koje proizvodi.

S obzirom na tržišnu potražnju, očekuje se da LG neće imati problema sa prodajom OLED displeja, a mnogi veruju da bi kompanija mogla i da prigrabi nekoliko bitnih klijenata od Samsunga.

Izvor: Android Authority

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/lg_izaziva_samsung_na_trzistu_oled_displeja-70893