LG AI Research lansira rešenje za generisanje opisa slika na AWS

0
72
lg-ai-research-lansira-resenje-za-generisanje-opisa-slika-na-aws

Summary

Na AWS re:Invent konferenciji, Amazon Web Services (AWS) je najavio da je LG AI Research, istraživački centar umetne inteligencije (AI) u sastavu južnokorejskog konglomerata LG Group, lansirao svoje rešenje za generisanje opisa slika koristeći AWS. Novo rešenje za opisivanje slika […]

LG AI Research lansira rešenje za generisanje opisa slika na AWS

Na AWS re:Invent konferenciji, Amazon Web Services (AWS) je najavio da je LG AI Research, istraživački centar umetne inteligencije (AI) u sastavu južnokorejskog konglomerata LG Group, lansirao svoje rešenje za generisanje opisa slika koristeći AWS. Novo rešenje za opisivanje slika koristi LG AI-jev EXAONE model, koji pomoću generativne AI tehnologije stvara tačnije i relevantnije sadržaje za korisnike širom sveta u industriji oglašavanja, mode i maloprodaje.

EXAONE ima mogućnost automatskog razumevanja i opisivanja nepoznatih objekata ili scena koristeći prethodna iskustva, znanje i obuku. Ova sposobnost omogućava EXAONE-u da piše tačne opise slika i ključne reči sa visokim nivoom detalja, koristeći ljudsku dedukciju prilikom razumevanja slika i teksta na korejskom i engleskom jeziku. Ovo rešenje omogućava industriji oglašavanja da automatizuje opise proizvoda ili da kreira nove sadržaje za reklamne i marketinške kampanje.

LG AI koristi Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) za skaliranje IT resursa na zahtev, omogućavajući im da generišu više od 2.000 opisa slika na sat. EXAONE je treniran sa 350 miliona visokorezolucijskih slika i tekstualnih parova koristeći Amazon SageMaker, potpuno upravljani servis za izgradnju, treniranje i implementaciju modela mašinskog učenja (ML). Korišćenjem cloud infrastrukture, LG AI može brže i uz manje troškove da optimizuje rezultate, primenjuje kontrolne tačke (checkpoints) i rešava probleme kao što je pristrasnost podataka u poređenju sa lokalnom infrastrukturom.

Kroz EXAONE, LG AI sarađuje sa organizacijama širom sveta kako bi ubrzao usvajanje generativne AI tehnologije u različitim kreativnim industrijama. Ovo uključuje saradnju sa Parsons School of Design, jednim od vodećih fakulteta u Sjedinjenim Američkim Državama, radi razvoja tehnologija i usluga sa generativnom AI uključujući modu, dizajn i medije. LG AI je takođe razvio virtuelnu umetnicu Tildu, koja koristi EXAONE za stvaranje novih slika na osnovu tekstualnih izazova. Tilda je kreirala 3.000 slika i dezena koji su pomogli modnoj dizajnerki Younhee Park da kreira preko 200 odevnih kombinacija za New York Fashion Week 2022.

FAQ:

1. Šta je EXAONE?

EXAONE je multimodalni model sa 300 milijardi parametara koji koristi generativnu AI tehnologiju za generisanje preciznih opisa slika i ključnih reči.

2. Kako se koristi AWS u LG AI rešenju?

LG AI koristi Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) za skaliranje IT resursa, a Amazon SageMaker za treniranje EXAONE modela.

3. Kako se koristi LG AI tehnologija u industriji oglašavanja?

Tehnologija LG AI može se koristiti za automatizaciju opisa proizvoda ili stvaranje novog sadržaja za reklamne i marketinške kampanje.

4. Kako LG AI sarađuje sa Parsons School of Design?

LG AI sarađuje sa Parsons School of Design na razvoju tehnologija i usluga sa generativnom AI, posebno u oblastima mode, dizajna i medija.

5. Koje su prednosti korišćenja cloud infrastrukture poput AWS-a za LG AI?

Cloud infrastruktura omogućava brže, efikasnije i jeftinije treniranje i optimizaciju AI modela kao što je EXAONE, uz mogućnost skaliranja resursa na zahtev.

Izvori:

– Amazon Web Services: aws.amazon.com

Read More