Lenovo polaže mnogo u Chrome OS i Android

Windows se i dalje nalazi na preko 90 posto računara prema podacima analitičarske kompanije NetMarketShare, ali proizvođači računara uvek traže alternative, uključujući Chrome OS i Android. Ni najveći poput Lenova nisu izuzetak, jer kompanija poručuje da želi da pokrene Chrome OS verziju Lenovo Yoga Book uređaja, jer i dalje veruju da “postoji život posle Windowsa”.

Džon Meredit potpredsednik Android and Chrome Computing Business Group odeljenja kompanije Lenovo, objasnio je u nedavnom intervjuu da Chrome OS ne gubi tlo pod sobom u trci protiv desktop konkurenata, već štaviše, da nedavne najave o integraciji Google Play Store-a u operativni sistem ga čak čine i boljim izborom za računare. Chromebook računari postaju sve popularniji a nedavne statistike koje pružaju analitičarske kompanije pokazuju da će oni verovatno nastaviti svoj rast i sledeće godine, uprkos sveukupnom padu prodaje računara.

Na primer, IDC je nedavno otkrio da je tržište računara u padu za 3,9 posto na godišnjem nivou, ali su objasnili da je prodaja Chromebook računara povećana, a u trećem tromesečju je čak uspela da nadmaši i prodaju Apple računara. Meredit veruje da instalacija Chrome OS platforme na Yoga Book računarima može da poveća prodaju ovih uređaja u SAD.

Lenovo za narednu godinu sprema Chrome OS Yoga Book

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici na Benchmark sajtu

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/lenovo_polaze_mnogo_u_chrome_os_i_android-68872