Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice

119

Već je bilo teško zamisliti kako Leisure Suit Larry zadržava važnost u svetu koji je sve udalјeniji od onoga u kojem je rođena pornografska serija. Ne radi se toliko o tome da ne može da se izvuče sa sumnjivim ukusom, više se to sada radi toliko često da se oseća prilično pitomo i bez zuba. Poput Carry On filmova, rizično titlovanje i ispucalost postaju suvi i zastareli kad nekoliko decenija lupate o isti bubanj s relativnim nedostatkom samosvesti.

Sigurno je da ovih dana postoje šale koja su moderne, manje neprijatelјske, ali to je i dalјe onaj isti šašavi, blesavi humor koji je uvek bio. Svaka čast, barem serija ne pokušava da bude nešto što nije. Dinamika koja stoji iza toga možda se promenila od dana Sierra-inih originalnih naslova, ali moderniLeisure Suit Larry i dalјe je zadivlјujuća parada igranja reči i seksualnih šala. Jednostavno nije posebno inventivno sa time.

Leisure Suit LarryNajnoviji naslov, Wet Dreams Dry Twice, pokušava da balans prlјavih gegova uravnoteži sa malo srca i samorefleksije sa Larry-eve strane. Nastavlјajući iz Wet Dreams Don’t Dry reboot/reimagining mukotrpnih avantura Wet Dreams Don’t Dry, naš glavni junak je odsečen od kopna u Cancum-u (ne, nije greška u kucanju) i nevolјno je oženjen šefovom ćerkom. Očajnički želeći da pronađe amnezijsku pravu lјubav, Larrybeži iz Cancum-a, da bi se na kraju nasukao na ostrva Kalua sa sve osećajnijom inteligencijom njegovog telefona kao njegovog vodiča.

Leisure Suit LarryOno što sledi, za dobro ili zlo, prilično je standardna Leisure Suit Larry igra. Slagalice i interakcije ostaju poenta i mada u stvari ne rade ništa što do sada nije viđeno u ovoj seriji, ima toplo poznavanje koje osigurava da se svako ko se vrati iz Wet Dreams Don’t Dry još jednom uvuče u nešto prijatno. Rešenja su uglavnom prilično logična i direktna, a povremeno donose zaista zabavan ishod. Ne možemo da kažemo da je u njima bilo ičega što bi nam ostalo u sećanju.

Leisure Suit LarryOvo je područje koje Larry nije sasvim sustigao. Iako nesumnjivo postoji simpatična jednostavnost Wet Dreams Dry Twice point n ‘click prevaraa, postoje i druge moderne point n’ click igre koje se sa žanrom igraju na osvežavajuće i zanimlјivije načine. Takođe ne bi škodilo da malo potkrešu nekoliko zagonetki jer su snažno pogodile ritam. Ovo postaje posebno bolno kada se igra u jednoj od njenih serija jadnih šala neprestano podgreva.

Nešto je podliji od nekih ranih Sierra naslova u seriji u smislu kako su ove zagonetke uokvirene, a osvežavajuća promena u stavu prethodne igre daleko više stavlјa šale na Larry-ev račun nego nekada. Nakon horor emisije Magna Cum Laude, bilo je jasno da serija mora da promeni pristup seksualnim šalama i prlјavom humoru. Rezultat je bio više nagoveštaja, samozatajivanja i drskih namigivanja nego eksplicitnih gegova i datiranih stereotipa. Ovo je svakako modernizovalo Larry-a mnogo efikasnije od Magne Cum Laude, i hej, zapravo bi moglo da bude smešno i prlјavo bez stalnog udaranja.

GamePlayWet Dreams Dry Twice povremeno dostiže visine njegovog prethodnika u pogledu komedije, ali postoji samo toliko načina da se odere flauta. Pokušaji korišćenja humora zasnovanog na tehnologiji u Larry-evim interakcijama sa AI njegovog telefona često se petlјaju i umiru na vinovoj lozi. Igra često postavlјa njenu žensku ekipu kao da je opterećuju muškarci poput Larry-a, i iako je to korisna šala (i smešna kad Larry dokaže njegovu poentu nespretnom krastačom lјudskog bića) ponavlјa se prečesto bez ikakve stvarne supstance iza njega. To je korak u pravom smeru, ali oseća se bezvredno kada se koristi bez kreativnosti ili duhovitosti.

Iako stariji naslovi mogu da budu zastareli, komična vrednost u njima bila je u tome što bi Larry bio toliko usredsređen na to da odlaže kraj da bi neprekidno padao u neprijatne, farsične situacije. Wet Dreams Dry Twice se bori da uhvati i tu stranu Larry-a. Šteta jer u zaveri postoji takav apsurd da je prilično neobično da ga ne prihvata u njegovim scenarijima.

Problemi Wet Dreams Dry Twice uglavnom su oprostivi zbog prilično dobro tempiranog početka, ali kako igra dostiže vrhunac, jako razvučeno finale naglašava koliko mogu da budu uticajni. Iskreno ne bi bilo sramota kada biste ovaj deo skratili kako biste ostatak učinili atraktivnijim paketom, ali takav kakav je, on visi tamo, izgleda tužno i ružno. Dakle, ova najnovija avantura Leisure Suit Larry je u redu, ali nadmoćna i predugačka. Kao ponekad zabavni prlјavi nagoveštaj, ona obavlјa njen posao, ali nije ništa više od toga.

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice was last modified: 6 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice appeared first on ITNetwork.

Original Article